Haberler

Şırnak'ta Askeri Hareketlilik

Nisan Ayının Yaklaşması ile Geniş Kapsamlı Operasyon Hazırlığında Olan Sınırdaki Askeri Birliklere Takviye Amaçlı Olarak Çok Sayıda Asker ve Tank Sevkıyatı Yapıldı.

Nisan ayının yaklaşması ile geniş kapsamlı operasyon hazırlığında olan sınırdaki askeri birliklere takviye amaçlı olarak çok sayıda asker ve tank sevkıyatı yapıldı.

Tren yolu ile Nusaybin'e getirilen askeri araçlar ve mühimmatlar karayolu ile sınır birliklerine kaydırıldı. Sevkıyatlara helikopterler havadan eşlik ediyor. Askeri araçların içinde bulunan askerin morallerinin yüksek olduğu gözlenirken, Tır'larla taşınan tanklar, zırhlı askeri ambulans ve mühimmatlar Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanlığı'na getirildi. Araçların buradan sınır birliklerine nakledileceği belirtildi. Ayrıca Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan bu sabah çıkan üstü brandayla kaplı sivil kamyonların Hakkari yönüne malzeme taşınması dikkati çekerken bölgede mayın arama ve tarama faaliyetlerin devam ettiği gözlendi.

Nevruz öncesi askeri hareketlilik gözlenirken sınır illerinde ise güvenlik en üst seviyeye çıkartıldı. Şırnak merkezde bulunan özel hareket timleri takviye olarak sınır bölgesinde bulunun Silopi ilçesine gönderildi. Teröristlerin sınır kapılarından sızma ihtimali üzerine sınır kapılarında giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda ise askerler giriş ve çıkış yapan bütün araçları didik didik arıyor.

TERÖRİSTLER İLE SICAK ÇATIŞMA Şırnak kırsalında operasyonlar devam ederken keşif ve gözetleme faaliyetinde kullanılan 'Heron' adlı insansız hava aracı, üzerindeki yüksek çözünürlüğe sahip kameralar sayesinde Cudi Dağı'nda bir grup teröristin görüntüsü alındı. 21 Mart'taki Nevruz kutlamaları ile teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 59. doğum günü olan 4 Nisan'da askeri birliklere ve kamu binalarına bombalı saldırı eylemi hazırlığı yaptıkları bildirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hemen operasyon başlatıldı. Özel eğitimli komandolar ile geçici köy korucularının katıldığı kapsamlı operasyonda teröristlerin bulunabileceği olası bölgeler top atışına tutuldu. Sarp ve dik kayalıklı alanlardaki mağaralar da ağır makineli tüfeklerle ateş altına alındı. Bölgedeki operasyonların devam ettiği belirtildi. Ayrıca Herekol ve Kato dağlarında da teröristlere yönelik operasyonların sürdüğü bildirildi.

ŞIRNAK SEMALARINDA HAREKETLİLİK Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda akşam saatlerinde helikopter trafiği yaşandı. Silopi bulunan 23. Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait helikopterler sürekli keşif uçuşları yapıyor. Şırnak-Cizre, Şırnak- Beytüşşebap ile Şırnak-Ortasu karayolunda devriye gezen asker sayısı arttırıldı. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan ise peş peşe havalanan Skorsky ve Kobra tipi helikopterler, Gabar ve Küpeli dağlarına doğru uçuş yaptı.

(MD-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title