Haberler

Şırnak'ta 9 Ekim Protestosu Hakkari Ve İlçelerinde Kepenkler Açılmadı

Hakkari ve İlçelerinde Tamamen Van'da İse Kısmen Öcalan'ın Suriye'den Çıkarılışının Yıl Dönümünün Protesto Edilmesi Nedeniyle Kepenkler Açılmadı. Hakkari ve İlçelerinde Araçlar da Kontak Kapattı.

HAKKARİ ve ilçelerinde tamamen Van'da ise kısmen Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıl dönümünün protesto edilmesi nedeniyle kepenkler açılmadı. Hakkari ve ilçelerinde araçlar da kontak kapattı.

Uzun süredir sessizliğin hakim olduğu ve olayların yaşanmadığı Hakkari ve ilçelerinde bugün protesto eylemi yapıldı. Öcalan'ın 9 Ekim 1998 yılında Suriye'den çıkaralışının yıl dönümü nedeniyle Hakkari kent merkezi, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da nöbetçi fırın ve eczane dışındaki işyerleri açılmadı. Cadde ve sokaklarda sessizliğin ham olduğu Hakkari ve ilçelerinde araçların da kontak kapattıkları gözlendi. Çıkabilecek olaylara karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bu arada, Van'da ise protestoya kısmen uyuldu. Ara sokaklardaki bazı işyelerenin kapalı olduğu gözlenirken, işlek caddelerde ise hayat normal olarak sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title