Haberler

Şırnak'ta 13 Askerimizin Şehit Edilmesine Tepkiler

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Şırnak'ta Teröristler Tarafından 13 Askerimizin Şehit Edilmesinin, Kendilerini Derinden Yaraladığını Bildirdi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Şırnak'ta teröristler tarafından 13 askerimizin şehit edilmesinin, kendilerini derinden yaraladığını bildirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Kaptan, terörizmin, ülkemizin birçok bölgesinde asker, polis ve sivil vatandaşları hedef aldığını belirtti. Teröristlerin amaçlarının, kargaşa ve huzursuzluk çıkararak nifak tohumları ekmek olduğunu vurgulayan Kaptan, "Bu terör eylemleri, aynı zamanda bölücü ve ırkçı terör örgütünün gerçek niyetlerini de çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Masum insanları hedef alan bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri ve temsil ettikleri düşünceyi lanetliyorum. Ülkemizdeki huzur ortamını bozmaya çalışanlara, ulusumuzun dayanışması ve güvenlik güçlerimizin özverili çabalarıyla hiç bir zaman izin verilmeyecektir. Devletimiz, ulusumuzla birlikte her türlü sorunun üstesinden gelecek güçtedir. Ulusumuzun bir daha böyle acılar yaşamaması en içten dileğimdir. Saldırıda yaşamlarını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

"ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜNE SAHİP ÇIKALIM"

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yurter ise üzüntülerinin büyük olduğunu belirterek, "Bu saldırılar, Türkiye'ye yöneliktir. İnsanlık değerlerinden nasibini almamış terör odaklarına verilecek en güzel cevap, milli ve demokratik değerlerimize ve ülkemizin bütünlüğüne sahip çıkmaktır. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak, son günlerde artan terör eylemlerinden büyük endişe duyuyor ve teröre karışan ve terörizme arka çıkan iç ve dış mihrakları, ülkemize yönelik terörist saldırıları nefretle kınıyoruz. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'mize, yüce Türk milletine ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

"TÜRK ULUSUNUN SABRI TAŞMAKTADIR"

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu da, bölücü terör örgütünün asker ve masum sivillere yönelik eylemlerinin son günlerde arttığına dikkat çekti. Uslu, şunları kaydetti; "Terör örgütü, arkasındaki uluslararası güçlerin de desteğiyle Türk ulusunu parçalayıp bölmek ve Türkiye Cumhuriyeti topraklarında egemenlik kurmak amacındadır. Terörün ve terör örgütünün arkasındaki uluslararası güçler artık bilinmektedir. Terör örgütüne silah, mühimmat ve lojistik destek sağlayan batılı sözde dost ve müttefik ülkeler bu vahşeti artık görmelidirler. Türk ulusunun sabrı taşmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti terörün üstesinden gelmeli, gelmek için her türlü mücadeleyi kararlı ve etkin bir şekilde sürdürmelidir."

(ATA-Y)

08.10.2007 17:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title