Haberler

Şırnak: Şırnak'taki Linç Gerginliği

Şırnak'ta 2 Kız Çocuğunu Öldürdüğü, 6 Kız Çocuğuna da Tacizde Bulunduğu İddiasıyla Tutuklanan A.b'ye Linç Girişimi Sırasında Çıkan Olaylardan Sonra Şehir Merkezinde Hayat Normale Dönerken, Vali Selahattin Aparı " Polise Daha Önce Çiçek Gönderenler Dün Taş Attı. Bu Yanlıştır" Dedi.

Şırnak'ta 2 kız çocuğunu öldürdüğü, 6 kız çocuğuna da tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan A.B'ye linç girişimi sırasında çıkan olaylardan sonra şehir merkezinde hayat normale dönerken, Vali Selahattin Aparı " Polise daha önce çiçek gönderenler dün taş attı. Bu yanlıştır" dedi.

2 kız çocuğunu öldürdüğü ve 6 kız çocuğuna da tacizde bulunduğu gerekçesiyle 10 gün önce tutuklanan A.B.'nin (21) tutuklu bulunduğu cezaevinde mahkumlar tarafından sopayla dövülmesi üzerine tedavi için Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildiği sırada yaşanan linç girişi ve sonrasında devam eden olayların ardından hayat normale döndü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı şehir merkezinde yaşanan olaylar sırasında zarar gören hastane ve bazı işyerlerinde onarım çalışmaları devam ediyor. Güvenlik güçlerinin durumu kontrol altına aldığını söyleyen Şırnak Valisi Selahattin Aparı, "Bir hastane görevlisi hayatını kaybetmiştir. Aynı olaylar esnasında yaralanan bir vatandaşımız ise Cizre'de tedavi altında bulunmaktadır. Atılan taş ve molotof kokteylleri neticesinde 27'si emniyet görevlisi, 48'si askeri personel olmak üzere toplam 75 güvenlik görevlisi muhtelif yerlerinden yaralanmıştır. Yaralıların büyük bir bölümü ayakta tedavi edildi. Şu anda hastanede yatan yaralımız yok. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bu zanlıyı yakalayan güvenlik güçlerine çiçek gönderenler, dün taş atmaya başladı. Tabi ki bir takım provokasyonlar vardı. Bu yanlıştır" dedi.

Öte yandan çıkan olaylarda açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 25 yaşındaki Sağlık Müdürlüğü çalışanı Hasan Söyler'in cenazesi, yakınları tarafından Şırnak Askeri Hastanesi'nden alındı. Gazipaşa Mezarlığı'na ambulansla getirilen cenaze, gece geç saatlerde toprağa verildi. Cenaze törenine aralarında Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak'ın da bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Cenaze töreninde Söyler'in yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title