Haberler

Şırnak: Şırnak'ta Yerel Yönetimler

Şırnak'ın İdil İlçesi Belediye Başkanlığı, vatandaşların problemlerinin ele alındığı 'Halk Günü' toplantısı düzenledi.

Şırnak'ın İdil İlçesi Belediye Başkanlığı, vatandaşların problemlerinin ele alındığı 'Halk Günü' toplantısı düzenledi.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Resul Sadak başkanlığında yapıldı. 1.5 saat süren toplantıya esnaflar yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya katılan vatandaşlar genel olarak yeni kurulan pazar, su sorunu, çevre temizlik konusunda şikayetlerde bulunurken, bu konularda başkandan çözüm istediklerini söyledi. Vatandaşların şikayetlerini dinleyen Başkan Sadak, öncelikle pazarın haftada 2 defa kurulmasının İdil halkının yararına olduğunu ve daha önce halk pazarında kurulan pazar yerinin dar olmasından sürekli şikayetler aldığını, ayrıca bu pazarın kurulmasının İdil ekonomisine de büyük katkı sağladığını ifade etti. Yeni kurulan pazarın İdil halkının bu konudaki eksikliğini giderdiğini söyleyen Sadak, "Şayet bugüne kadar pazar kurulmasaydı, önceki yıllarda olduğu gibi vatandaşlar, bu pazardan değil de, yakın ilçelerden ihtiyaçlarını karşılayacaklardı. Bu da onlara ek bir masraf çıkaracaktı" diye konuştu.

İlçedeki içme suyuna da dikkat çeken Sadak, halkın suyu tasarruflu kullanması halinde her evin musluğundan rahatça akacak kapasitede suya sahip olduklarını belirterek, "Ancak, maalesef kimi evlerde 2 adet hat çekilmiş. Üstüne üstlük dinamolarla çekiliyor. Bahçelerinde sebze yetiştirmeye çalışanlarımız var. Eksiklerimiz muhakkak var, ama halkımızın da bize yardımcı olmasını istiyoruz. Her şeyi belediye çalışanından beklememek lazım. Temizlik konusunda olsun, su ve kanalizasyon olsun, mümkün olduğu kadar bu sorunları en aza indirmek için daha çok çalışıp, halkın verdiği 1 liralık vergiyi 5 lira yapıp, hizmet olarak geri vereceğiz" şeklinde konuştu.

Toplantıda özellikle başıboş bırakılan hayvanların sahiplerine de uyarıda bulunan Belediye Başkanı Resul Sadak, bundan böyle başıboş bırakılan hayvanların alıkonulacağını ifade ederek, "Daha önce defalarca uyarıda bulunmamıza rağmen kimse bu uyarılarımızı dikkate almadı. Ceza yöntemine başvurmak istemezdim, ama bundan sonra gerekirse ceza keseceğiz" dedi.

Toplantı, çeşitli konularda görüş ve önerilerin dile getirmesiyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title