Haberler

Şırnak: Şırnak'ta Sydv'den Kömür Yardımı

Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Sydv) Tarafından Bu Yıl 3 Bin 500 Aileye Toplam 15 Bin 520 Ton Kömür Dağıtılacağı Bildirildi.

Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından bu yıl 3 bin 500 aileye toplam 15 bin 520 ton kömür dağıtılacağı bildirildi.

Şırnak Valiliği SYDV tarafından ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtımı yapılıyor. Mahalle muhtarlarının onaylı belgeleriyle Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na başvuran sosyal güvencesiz ve yeşil kart sahibi vatandaşlar, vakfın yaptığı araştırmadan sonra kömürlerine kavuşuyor. Şırnak bölgesinde tespit edilen 3 bin 500 ihtiyaç sahibi ailenin kışlık yakacak kömürü; il merkezi, ilçe ve köylerinde dolaşan görevliler tarafından evlerine kadar taşınıyor. İl genelinde dağıtılacak olan toplam 15 bin 520 ton kömürden 300 tonu Güçlükonak İlçesi'nde, bin tonu Beytüşşebap İlçesi'nde ve bin 500 tonu da İdil İlçesi'nde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Uludere İlçesi'nde bin ton, Silopi İlçesi'ne 4 bin ton, Cizre İlçesi'ne 5 bin ton ve Şırnak merkezine 2 bin 720 ton kömürün ise dağıtılmaya devam edildiği belirtildi.

İl merkezinde 2 bin 720 ton kömür dar gelirli vatandaşlara Karayolları Şefliği'nde dağıtılırken, merkez köy ve beldelerinde de SYDV görevlileri tarafından evlere teslim ediliyor. Dağıtım, kargaşa ve yığılmalara meydan vermemek için SYDV görevlileri tarafından günlük olarak yapılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title