Haberler

Şırnak: Şırnak Kültürü, Dünyaya Tanıtılacak

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve 81 ilden gelen 475 proje arasında 24 projeyi Şırnak kaptı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve 81 ilden gelen 475 proje arasında 24 projeyi Şırnak kaptı.

Şırnak ili ilk defa tüm Türkiye'nin katıldığı bir organizasyonda derece yaptı. ŞİRGEV Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bünyesindeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün çalışmaları meyvesini verdi ve tüm Şırnaklılar'ı sevince boğdu. 22-25 Mayıs tarihleri arasında Ankara Başkent Öğretmen Evi'nde yapılan, AB sürecinde okullarımızın geliştirdiği dış kaynaklı projelerin tanıtım programı ve "Eğitim'de İyi Örnekler" konferansına 81 il hazırladıkları projeleri ile katıldı. AB'den kendi projelerini hayata geçirebilmek için gerekli desteği alabilmek maksadıyla 475 projeden seçilen 24 proje arasına girmeye hak kazanan ŞİRGEV Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortak projesi olan Şırnak El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Projesi dahilinde Şal Şapık Kumaşı Dokuma Sanatı Projesi Başkent Öğretmen Evi'nde bulunan, projeleri dinlemeye ve proje sahiplerinin kurmuş oldukları stantları gezmek maksadıyla gelen tüm Başkentliler'in gözünü doldurdu.

ŞİRGEV Müdürü Rahmet Yumak ve Şırnak Halk Eğitim Merkez Müdürü Bahattin Durgun tarafından hazırlanan slayt gösteri büyük beğeni ile izlendi.

2. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nın son günü konferansa katılan 475 proje arasından seçilen 24 proje sahiplerine sertifikaları Konferans Başkanı Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı tarafından verildi. Sertifika törenine, Şırnak'tan konferansa katılan tüm ekip çağrılırken, sertifika, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik'e verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title