Haberler

Şırnak: Şırnak Eğitim-sen Temsilcileri, Milli Eğitim Müdürü'nü Ziyaret Etti

Eğitim-sen Şırnak İl Temsilciliği, 15-24 Kasım Tarihleri Arasında İş Yerlerine Yapılan Gezilerde Uygulanan "Eğitim Sorunlarına Dair Talepler ve Çözüm Önerileri" Anketinden Elde Edilen Sonuçları, Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Birlik'e Rapor Halinde Sundu.

Eğitim-Sen Şırnak İl Temsilciliği, 15-24 Kasım tarihleri arasında iş yerlerine yapılan gezilerde uygulanan "Eğitim Sorunlarına Dair Talepler ve Çözüm Önerileri" anketinden elde edilen sonuçları, Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Birlik'e rapor halinde sundu.

Eğitim Sen Şırnak Temsilcisi Nadir Algur ile Eğitim-Sen üyelerinden oluşan 6 kişilik grup, Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Birlik'i ziyaret ederek, eğitim sorunlarını dile getiren bir rapor verdi. Görüşmede, öğretmen ve öğrenci sorunlarını dile getiren Nadir Algur ve beraberindekiler, öğrencilerin internet cafe ve oyun salonlarında okul saatleri içerisinde bulunduklarına dikkat çekerek, öğrencilerin bu gibi alışkanlıklarının önüne geçilebilmesi için öğretmen - veli işbirliğinin yapılması gerektiğini kaydetti. Oyun salonlarının öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını, bu olumsuzluk derslerine yansıdığı için öğrencinin başarılı olamadığını söyleyen heyet, bu konu üzerinde hassasiyetle durulmasını istedi. "Öğretmenlerin ek ders ve maaşlarının zamanında yatırılmaması, okulda idare - öğretmen ilişkisinin alt - üst ilişkisi haline gelmesi, öğretmenlerin barınma ve sosyal sorunları, rehberliğin yeteri kadar önemsenmemesi" sorunlarını dile getiren heyet, çözüm üretilmesini istedi. Raporu sunan Eğitim-Sen İl Temsilcisi, Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Algur, "Biz eğitim sorununun bir parçası olarak, çözümün de bir parçası olmak istiyoruz. Şırnak'ta eğitim sorunlarını gidermek için biz hem sendika hem birey olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Biz, Şırnak'ta topluma yararlı olan şeyler için çabalıyoruz. Şırnak'ın ÖSS ve OKS imtihanlarında sonuncu olması, sizin kadar bizi de derinden üzmüştür. Sizinle işbirliği içinde çalışmak istiyoruz ve üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız" dedi.

Heyetin dile getirdiği sorunları dinleyen Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Birlik ise, öğretmenler arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin çalışmalarını titizlikle yaptıklarını ifade ederek, "Burada birlik beraberliğin olması, bizi sevindiriyor. Eğitim sorunlarını çözmek, sizin olduğu kadar benim de görevimdir. Sizin üzüldüğünüz kadar ben de üzülüyorum. Elbirliğiyle bu sorunların üstesinden inşallah bu yıl geleceğiz. Ancak, çeşitli sorunlar başarımızı engelliyor. Biz de bunun önüne geçmek için çalışmalarımı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title