Haberler

Şırnak: Silopi'de Sıcaklar, Hayatı Durma Noktasına Getirdi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde hava sıcaklığının 40 dereceyi bulması, ilçede hayatı adeta durma noktasına getirdi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde hava sıcaklığının 40 dereceyi bulması, ilçede hayatı adeta durma noktasına getirdi

Hava sıcaklığının 40 dereceye vardığı Silopi ilçe merkezi, adeta hayalet şehre döndü. Şehirlerarası yollarda sıcaklığın etkisiyle asfalttan çıkan buharlar çıplak gözle görülmeye başladı. Kent merkezinde öğle saatlerinde cadde ve sokaklar tamamen boşalırken, vatandaşlar sıcaktan korunmanın yollarını arıyor. Aşırı sıcak havadan bunalan çocuklar yüzmek için 15 kilometre uzaklıktaki Nerdüş Çayı'na akın ederken, vatandaşların birçoğu ise evlerinde kalmayı tercih ediyor. Son 1 haftadır gündüz hava sıcaklığının 35-40 derece arasında seyrettiği Silopi'de, güneşten korunmak isteyen bazı vatandaşlar da, özellikle park ve bahçelerdeki gölgeli ve serin yerlerde oturarak dinleniyor.

Bu arada, şehir çıkışındaki tarlalarda aşırı sıcaklara rağmen ırgatların çalışmaları devam ediyor. Şehir çıkışında bulunan buğday tarlalarındaki işçiler, kavurucu güneşin altında saman ayıklayarak ekmek parası kazanmaya çalışıyor. Uzmanlar ise, öğle saatlerinde zorunlu olmadıkça özellikle yaşlıların ve kalp hastalarının sokağa çıkmaması yönünde uyarıda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title