Haberler

Şırnak: Silopi Altın Palmiye Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Yapımı Tamamlanan Altın Palmiye Eğitim ve Rehabilitasyon Okulu, Düzenlenen Törenle Hizmete Girdi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yapımı tamamlanan Altın Palmiye Eğitim ve Rehabilitasyon Okulu, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Altın Palmiye Eğitim ve Rehabilitasyon Okulu'nun açılışına, Kaymakam H. Mehmet Kara, İlçe Belediye Başkanı Muhsun Kunur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Egün Macit, Milli Eğitim Müdürü Sait Tunç ve çok sayıda kamu kuruluşundan amir ve müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışını yaptığı okulun ilçeye hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Kara, "Engelli okulu, ilçemizin ihtiyaçlarından biriydi. Biz sosyal yardımlaşma olarak bu vatandaşlarımıza öncelikli olarak yardımcı oluyorduk. Özürlü vatandaşlarımız, diğer okullara zorluklarla gidiyorlardı, herhangi bir engeli olmayan çocuklarla aynı ortamı paylaşıyorlardı. Bu okul açıldıktan sonra müdürümüzle eğitim kadrosunu gördük; gerçekten yeterli. Aileleriyle ilgilenecek fizyoterapistine ve onları denetleyebilecek, izleyebilecek kamerasına kadar engellilerimizin tüm ihtiyaçları düşünülmüş ve hazırlamıştır. Özel sektörün yaptığı bu hayırlı yatırıma, biz de Milli Eğitim, Kaymakamlık ve diğer birim kurumlarımız olarak her türlü yardıma hazırız. İnşallah, diğer özel sektörler de bölgemizdeki eksiklikleri görür, hem para kazanırlar hem de hayırlı işlere yatırım yaparlar" dedi.

Belediye Başkanı Muhsun Kunur ise, açılan okulun özürlüleri topluma kazandırmak adına güzel ve önemli bir davranış olduğunu ifade etti.

Okulun işletmecisi Serdar Onuk, "Biz ilk önce bu işi ekonomik olarak başlamıştık, fakat işe girdikten sonra bunun sosyal boyutunun çok büyük olduğunu gördük. Her şeyin profesyonel ve mükemmel olması için özellikle materyallerimiz ve öğretmenlerimiz konusunda çok hassas davrandık. Öncelikli hedeflerimiz, görme, duyma ve zihinsel engellilerin hepsine teker teker uzman öğreticiler getirmek ve materyallerle desteklemek oldu. Ortalama 300-350 kontenjanımız var ve şu ana kadar 100 öğrencimiz kayda hazır hale getirildi. 0-77 yaş arası herkesi kaydediyoruz. Öğrenci başına 385 milyon lira para alıyoruz. Biz, kırtasiye dahil, Mardin'e gidiş geliş ve sağlık raporları konusunda olsun hiçbir şekilde hiçbir aileden para talep etmedik, etmeyeceğiz. Ayda yaklaşık 7.5 milyar lira servislere ödeyerek, öğrencilerimizi evden alıp eve bırakacağız. Okulumuz 25 kamerayla denetlenebilecek. Şu anda 16 kameramız hizmette, 10 veya 15 tane daha kamera alacağız. İnternet sitemizi açmadık, yalnız ıp numaramız var. Okulun, tüm Silopi halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title