Haberler

Şırnak, Siirt ve Bingöl'de Ydg-H Operasyonu

Siirt, Bingöl ve Şırnak merkez ile Silopi İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanmasına Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H)yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarında DBP ve HDP parti yöneticileri ile çocukların da bulunduğu 90 kişi gözaltına alındı.

Siirt, Bingöl ve Şırnak merkez ile Silopi İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanmasına Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H)yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarında DBP ve HDP parti yöneticileri ile çocukların da bulunduğu 90 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 21 kişi serbest bırakılırken, 13 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Gözaltına alınan diğer sanıkların sorguları devam ediyor.

SİİRT'TE SERBEST BIRAKILAN 11 KİŞİ, TUTUKLANDI

Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terörle mücadele ekipleri tarafından, PKK'nın şehir yapılanması YDG-H üyesi oldukları gerekçesiyle önceki gün gözaltına alınan ve emniyette yapılan sorgulamalarının ardından serbest bırakılan 11 kişi, bu sabah düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak tekrar hakim karşısına çıkarıldı. Mahkemede ifadeleri alınan 11 kişi, bu kez tutuklanarak Siirt E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

BİNGÖL'DE 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 19 Mart 2015 tarihinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında, örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla 15 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında HDP yöneticileri Sakine Yurtsever, Nurettin Yıldız, (DBP Merkez İlçe Eşbaşkanı Müzeyyen Arslan ve küçük yaştaki çocukların da olduğu belirtilen 15 kişi, "örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

ŞIRNAK'TA GÖZALTINA ALINAN 47 KİŞİDEN 18 KİŞİ SERBET BIRAKILDI

Şırnak'ta PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik dün düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan 18 kişi serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Şırnak Adliyesi'ne getirilen zanlılardan 15'i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 3 kişi ise mahkemeye sevk edildi. Dün akşam saatlerinde mahkemeye çıkarılan 3 kişi, daha sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan şüpheli 32 kişinin emniyetteki sorgusu devam ediyor. Bu kişilerin sorgularının gün içinde tamamlanarak adliyeye çıkarılması bekleniyor.

SİLOPİ'DE GÖZALTINA ALINAN 17 KİŞİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde polisin 2 gün önce düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 17 kişi, adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki sorgusu tamamlanan 5 kişi dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede ifade veren 5 kişiden 2'si tutuklanırken 3'ü serbest bırakıldı. Bugün sabah saatlerinde de emniyette ifadeleri tamamlanan 12 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında Silopi Adliye Sarayı'na getirildi. Şüphelilerin yakınların adliye bahçesindeki bekleyişleri sürüyor.

Adliye Sarayı'na gelerek Şırnak Barosu avukatlarından bilgi alan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, adliye çıkışında gazetecilere konuştu. Başbakan Bülent Arınç'ın 2 gün önce Şırnak'a gelişinden sonra 50'ye yakın kişinin gözaltına alındığını hatırlatan HDP'li Sarıyıldız, "Bilindiği gibi 2 gün önce özellikle Bülent Arınç'ın bölgeye gelişinden hemen sonra 50'ye yakın gencimiz gözaltına alındı. Nerdeyse bir yıl önceki toplumsal olaylar nedeniyle gözaltına alındıkları ifade ediliyor ve seçime 3 gün kala bunlar yapılıyor. Gördüğünüz gibi halkımız epey gergin, epey tedirgin. Bu politikalar hukuki değil, yasal değil. İçinde bulunduğumuz sürece hizmet eden politikalar değil. Özellikle bölgeyi germek istiyorlar. Arkadaşlarımızı katletmeye başladılar. Araçları yakmaya başladılar. Ama bu halk çok olgun, çok sabırlı. Çünkü halk zaferini görüyor ve onlar da yenildiklerini görüyorlar. Şüphesiz gayri ahlaki, gayri hukuki politikalara 'evet' demeyeceğiz, 'Hay hay' demeyeceğiz. Halkımız çocuklarına sahip çıkacak. Az önce avukatlarla görüştüm. Hukuki anlamda hiçbir gencimize yönelik sıkıntılı bir durum olmamasına rağmen, elle tutulur somut hiçbir delil olmamasına rağmen, 50'ye yakın kişi alındı. Halk şuanda demokratik seçimlere kilitlenmesi gerekirken, adliye kapılarında çocuklarını bekliyor. Tutuklanan çocuklarımızın bir kısmı müşahitlerimizdi. Bu aslında bir bakıma özgür irademizin, demokratik seçimlerin önüne geçilmesi girişimidir. Çok kirli bir politikadır. Biz bu politikayı kınıyoruz. Biran önce böylesi politikalardan vazgeçilsin" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silopi Şırnak Bingöl Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title