Haberler

Şırnak - Rektör Akmaz:"Türkiye Tek Topraktır´

Şırnak Üniversitesi'ne personel alımı için sınavlar Vali Ali Yerlikaya ile Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'ın memleketi Konya'da yapılmasına çeşitli dedikoduların çıkması üzerine Rektör Prof. Dr. Akmaz, bir basın toplantısı yaparak, "Türkiye tek topraktır. Şırnak Üniversitesi'nde herkesin çalışmaya hakkı vardır" dedi.

Esnaf Sanatkarlar Odası, Eğitim-Sen, Şırnak Barosu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 20'nin üzerinde sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda Şırnak Ünversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, dedikodulara açıklık getirmeye çalıştı. Rektörü Prof. Dr. Akmaz, personel alımı ile ilgili istatistiki biligiler verdi. Üniversiteye personel alımı için sınavların başka kentlerde yapılması konusu Akmaz, "Şu anda üniversitemizde akademik, idari ve geçici personel olmak üzere toplam 243 çalışanımız bulunmaktadır. Çalışanlarımız 51 farklı şehirden gelmiştir. 243 çalışanın arasında, Şırnak'tan 76, Diyarbakır'dan 13, Elazığ'dan 9, Mardin ve Şanlıurfa'dan 7'şer, Siirt, Van, Hakkari ve Sivas'tan 5'er, Bingöl'den 4, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Erzurum ve Batman'dan 3'er, Ağrı, Gaziantep ve Bitlis'ten 2'şer kişi olmak üzere tam 157 kişi Şırnak'ın da içinde bulunduğu bu bölgenin insanıdır. Bütün bu gerçeklere rağmen bazı kişi veya çevrelerin asla kabul etmeyeceğimiz iddialarının neye dayandığını doğrusu çok merak etmekteyiz" dedi.

Üniversite yönetimi olarak, personellerinin hangi bölgeden olduğunu basın açıklamasını hazırlarken öğrendiklerini belirten Prof. Dr. Akmaz, "Bizim için Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a, İzmir'den, Hakkari'ye Türkiye tek bir topraktır. Biz Kuvay-ı Milliye ruhu anlayışıyla Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını birlikte çizmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bizim farklılıklarımız bizim için bir ayrışma sebebi değil, zenginlik kaynağıdır. Şırnak Üniversitesi'nde çalışmak, ders vermek, eğitim görmek Balıkesirli Mehmet'in de, Adanalı Ali'nin de, Giresunlu Fatma'nın da, Hakkarili Ayşe'nin de hakkıdır" şeklinde konuştu.

Akademik personel alırken ALES'ten 70, üniversite dil sınavından da 50 alınması zorunluluğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Akmaz, şunları söyledi:

"Zaten ALES'ten 70, üniversite dil sınavından da 50 almak gerekiyor. Bazı arkadaşlarımız diyor ki; 'sınavlar neden Konya'da yapıldı?' Ben bunu duyunca üzüntü duyuyorum. Biz sınavı sadece Konya'da yapmadık. Yüksek okul personel alımları için Şırnak'ta, İlahiyat Fakültesi personel alımı için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, İktisat Fakültesi'ne personel alımı için de Konya'da sınav yaptık. Temel hedefimi Ortadoğu'nun bu kavşak noktasında iki ülke ile sınırları olan bir ilde güçlü bir üniversite kurmak. Tek hedefimiz budur. Arkadaşlar kendi kafalarında oluşturduğu coğrafyaya bizi karıştırmasınlar, bizi bağlamaz. Bir insan çıksın 'sen idarecilik yaparken, sen eleman alırken, sen elman seçerken, kendi dünya görüşü çerçevesinde iş yapıyorsun' desin bugün akşam saat 5'e varmadan YÖK'ten affımı isterim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title