Haberler

Şırnak - Kuzey Irak Sınırındaki 4 Bölgeye 15 Gün Giriş Yasağ

Şırnak Valiliği, Devam Eden Operasyonlar Kapsamında Kuzey Irak Sınır Hattı Üzerinde Bulunan ve Güvenlik Bölgesi İlan Edilen 4 Bölgeye 15 Günlük Süreyle Sivil Vatandaşların Girmesinin Yasaklandığını Duyurdu.

Şırnak Valiliği, devam eden operasyonlar kapsamında Kuzey Irak sınır hattı üzerinde bulunan ve güvenlik bölgesi ilan edilen 4 bölgeye 15 günlük süreyle sivil vatandaşların girmesinin yasaklandığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1-15 Mayıs tarihleri arasında 4 farklı alanın güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilerek, bu bölgelerde ağır silah atışlarının icra edileceği duyuruldu. 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nca geçici askeri güvenlik bölgesi olarak açıklanan bölgelere özellikle köylülerin, çobanların ve göçerlerin gece ve gündüz yaklaşmaları veya girmelerinin can ve mal güvenliği açısından tehlikeli olacağı belirtilerek, vatandaşların atışlardan sonra bölgede bulunabilecek patlamamış mermilere dokunmamaları ve derhal en yakın askeri makama haber vermleri istendi.

KUZEY IRAK SINIRINDA YER ALAN VE 15 GÜN GİRİŞ YASAĞI KONAN BÖLGELER ŞUNLAR:

1'nci güvenlik bölgesi: Çağlayan Köyü -Soğukpınar -Cemgi musa ağılı hattının güneyi

2'nci güvenlik bölgesi : Cemgimusaağılı -Şikergi Tepe hattının batısı

3'ncü güvenlik bölgesi : Şikergi Tepesi -Derebaşı -Doruklu hattının kuzeyi

4'ncü güvenlik bölgesi : Çağlayan Köyü -Poyraz -Doruklu hattının doğusu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title