Haberler

Şırnak - Kışanak: Bu Bir Çocuk Katliamdır

Şırnak'ta Zırhlı Aracın Çarptığı Çocuk Yaşamını Yitirdi

ŞIRNAK'TA ZIRHLI ARACIN ÇARPTIĞI ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ

Şırnak'ta polis panzerinin çarpması sonucu yaşamını yitiren Diren Basan, için kurulan taziye çadırını BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, milletvekilleri Hasip Kaplan, Osman Özçelik, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, belediye başkanlarıyla birlikte ziyaret edip, baba Ahmet Basan'a başsağlığında bulundu.

Baba Basan, oğlunun çok sevecen bir çocuk olduğunu ve acısını ömrü boyunca unutamayacağını söyledi. Doğduğunda doktorların yaşama ihtimalinin düşük olduğunu söylemesi üzerine çocuğuna 'Diren' adını verdiğini söyleyen baba Ahmet Basan, gözyaşlarını tutamadı.

Ailenin acısını paylaştığını söyleyen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, şunları söyledi:

"Bu Kürt halkı olarak bize dayatılan zulmün bir parçasıdır. Bir evladımızı daha yitirdik. 1999-2009 yılları arasında 10 yıl içerisinde toplam 64 çocuğumuz devlet terörüne kurban gitti. 64 çocuk polis kurşunuyla, asker kurşunuyla, bombasıyla, gaz bombasıyla ya da panzerin altında kalarak katledildi. Bu bir çocuk katliamıdır. AKP hükümeti dönemine rastlayan bu katliam sürecine halkımız çok yakından tanıktır. Bütün dünya şunu bilmeli ki, AKP hükümeti katliamı durdurmadığı gibi katilleri de koruyor. Şu ana kadar AKP hükümeti döneminde katledilen 64 çocuğumuzdan daha hiç birinin katili hesap vermemiştir. O zaman bu çocuk katliamlarının arkasında AKP hükümeti vardır. AKP hükümeti tarihe çocuk katili bir iktidar olarak geçecektir. Başbakan bunu duysun. Başbakan öyle Ankara'da Gazze'deki çocukların yaşadığı dramı kendisine siyaset malzemesi yaparak koltuğunu sağlamlaştırmaya çalışacağına, kendi iktidarı döneminde Kürt çocuklarına reva görülen bu katliamı görsün. Boşuna timsah gözyaşları dökmesin. Bu dünyada da ahirette de bundan hesap sormayan, bu katliama cevaz veren, bunun önünü açan, katillerden hesap sormayan ve bu tasfiye politikasıyla katileri teşvik eden Tayyip Erdoğan'ın yakasındadır elimiz. Bu dünyada da öbür dünyada da."

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Bir kardeşimizi kaybettik. Bu kader değil, eğer kader olsaydı Fethiye'de, Bodrum'da ya da Kuşadası'nda da çocuklar panzer altında kalırdı. Biz bunu kabul etmiyoruz. Devletin ve mahkemelerin bu konuda üzerlerini düşeni yapmalarını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title