Haberler

Şırnak: İdil'de Yaz Kursuna Yoğun İlgi

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde Kültür Dershanesi bünyesinde açılan yaz kursuna öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde Kültür Dershanesi bünyesinde açılan yaz kursuna öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Yaklaşık 30 kişinin kaydolduğu kursta, 6 öğretmen gönüllü olarak eğitim veriyor. Yeni eğitim öğretim dönemi başlayana kadar kursların devam edeceğini belirten gönüllü öğretmenlerden Burhan Erşek, kursa gelen maddi durumu kötü öğrenciler için destek istedi. Erşek, "Amacımız, boş gezen öğrencilerin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek ve onlara bir şeyler kazandırmak. Öğrencilerimizi bilgilendirmekten ziyade bilinçlendirmek istiyoruz. Kursa gelen öğrencilerin çoğu maddi imkanları elverişsiz öğrenciler. Bu nedenle, kursa gelen öğrencilerin birtakım ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçların karşılanması için esnafın da yardımlarını bekliyoruz. Bu konuyu Kaymakam Fatih Akkaya'ya ve Milli Eğitim Müdürümüz M. Emin Bozkuş'a danıştık. Ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söylediler. Bizleri şu ana kadar destekleyen Kültür Dershanesi, İdil Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi, Soran Kültür Kırtasiye ve ilçemizin yerel gazetesi Güney Expres'e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

İdil'de açılan yaz kursuyla ilgili görüşlerini dile getiren İdilli üniversiteliler, Şırnak İli'ni ÖSS sıralamalarında sonlarda görmek istemediklerini ifade ederek, "Daha bilinçli, daha duyarlı bireyler yetiştirmek için, herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Özellikle ilçenin ileri gelenlerine sesleniyoruz. Eğitime daha fazla katkıda bulunmalıyız . İlçe sakinleri ve velilerin, öğrencilere hakkettikleri değeri verme yolunda çaba sarf etmelerini bekliyoruz. İdil'deki bütün sorunların eğitimle çözüleceğini umut ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title