Haberler

Şırnak: Dives'ten "Demokrasi Ve Barış" Konulu Basın Açıklaması

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, KESKE bağlı DİVES Diyanet İş Sendikası, "Türkiye'de Demokratikleşme ve Barış Sorunu" konulu bir basın açıklaması yaptı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, KESKE bağlı DİVES Diyanet İş Sendikası, "Türkiye'de Demokratikleşme ve Barış Sorunu" konulu bir basın açıklaması yaptı.

Sanat Sokağı'nda yapılan basın açıklamasına, Silopi Belediye Başkanı Muhsin Kunur, DİVES Silopi İlçe Başkanı Sekvan Bilen, DİVES Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Süleyman Taşkın, DİSK Genel İş Sendikası Silopi Şubesi Temsilcisi Mikdat Sakar'ın yanı sıra, çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri ve DİVES'e bağlı Silopili imamlar katıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir, "Savaş pratiğinin çeteleşmeyi, savaştan rant sağlamayı geliştirdiği, açık ve anlaşılır bir olgudur. Susurluk, Yüksekova, Şemdinli, Sauna, Borsa, Atabeyler ve Danıştay saldırı çeteleri gibi bu ve bu gibi çetelerle Türkiye gelişemez, demokratikleşemez. Bu ülkede hak, hukuk, adalet ve yasalar vardır. Bu yaşamsal gereksinimler, herkes için eşit olarak uygulanmalıdır. Herkesin hukuka uyma zorunluluğu olmalıdır. İlke ve kurallar, tüm vatandaşlar için eşit olarak uygulanmalıdır. Din, dil, kültür ve tarih mirası, insanları birarada tutan ortak değerlerdir. Türkiye'de; Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i ve Laz'ı ile tüm halkların ortak mirası olan bu Cumhuriyet, Hakkari'den Edirne'ye, Karadeniz'den Kıbrıs'a kadar atalarımızın kanıyla sulanarak kurulmuştur. Hiç kimse ortak miras üzerinden çıkar sağlama yoluna gitmemeli ve gidilmemelidir" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title