Haberler

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz'dan koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklama Açıklaması

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin, "Bugüne kadar Şırnak Adalet Sarayı, Ceza İnfaz Kurumlarının tamamı ile cezaevinde görev yapan personelde, hükümlülerde ve tutuklularda pozitif çıkan bir vakaya rastlanmamıştır.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin, "Bugüne kadar Şırnak Adalet Sarayı, Ceza İnfaz Kurumlarının tamamı ile cezaevinde görev yapan personelde, hükümlülerde ve tutuklularda pozitif çıkan bir vakaya rastlanmamıştır." dedi.

Yılmaz, Şırnak T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınına karşı tedbirlerin titizlikle uygulandığını söyledi.

Adliye binası ile kullanılan araçların uzman ekipler tarafından her gün düzenli olarak dezenfekte edildiğini belirten Mehmet Yılmaz, personelin ateşinin ölçüldüğünü, eldiven ve maske takmasının sağlandığını aktardı.

Yılmaz, adliyedeki ilan panoları ve çeşitli noktalara koronavirüse karşı alınması gereken tedbirler ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilendirme afişleri asıldığını dile getirerek, önlemlerin periyodik olarak devam ettiğini bildirdi.

"Tedbirlerin titizlikle uygulanması neticesinde Şırnak Adalet Sarayı, Ceza İnfaz Kurumlarının tamamı ile cezaevinde görev yapan personelde, hükümlülerde ve tutuklularda pozitif çıkan bir vakaya rastlanmamıştır." diyen Mehmet Yılmaz, virüs salgınının, millet olarak titizlikle ve kararlılıkla alınacak tedbirlerden daha güçlü olamayacağını vurguladı.

Yılmaz, vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölümlere el dezenfektanları konulduğunu dile getirerek, salgına karşı Şırnak Adliyesinde ve ilgili kurumlarda gerekli önlemlerin uygulandığını kaydetti.

Bu süreçte tedbirlerin en üst seviyeye çıkarılarak rutin temizliklerin artırıldığını, dezenfekte işlemlerinin günlük düzenli aralıklarla yapılmaya başlandığını ifade eden Mehmet Yılmaz, şöyle konuştu:

"Adliyeye giren vatandaşların ateş ölçümleri yapılarak, kişisel mesafeye dikkat etmeleri ve uyması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Tedbir amacıyla tüm personele koruyucu maske, eldiven ve dezenfektan dağıtıldı. Adalet Bakanlığımızın açıklamış olduğu tüm tedbirler de titizlikle yerine getirilmektedir. Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda 1147 hükümlü ve tutuklu bulunmaktadır. Açık Ceza İnfaz Kurumumuzda da 500 civarında hükümlümüz bulunmakta. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa ve pozitif vakaya rastlanmamıştır. Alınan tedbirler çerçevesinde gerekli kontroller yapılmaktadır."

"Ceza infaz kurumlarına ilk kez alınacak tutuklular ayrı bir bölümde barındırılarak 14 günlük gözlem süresi bittiğinde herhangi bir sağlık problemleri olmadığı kesin olarak belirlenince diğer koğuşlara alınmaktadır." diyen Yılmaz, "Ceza infaz kurumlarına dışarıdan gelen personel dahil hiç kimse dezenfekte edilmeden, eldiven, maske takmadan ve ateş ölçümleri yapılmadan içeri alınmamakta. Ayrıca ceza infaz kurumlarının iç bölümlerinde ve koğuşlarında da dezenfekte çalışmaları titizlikle yapılmaktadır." şeklinde konuştu.

Mehmet Yılmaz ayrıca, 277 infaz ve koruma memurunun izole tedbirleri kapsamına alındığını belirterek, "Hükümlülerimizi ve tuttuklarımızı nasıl ailelerinin emaneti olarak gördüysek, personelimizi de öyle görüyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Şırnak Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title