Haberler

Şırnak: Beytüşşebap'a İçme Suyu Getirme Çalışmaları

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, Su Sorununu Çözmek Amacıyla Gönüllü 15 Kişiden Oluşan Belediye Ekibiyle İlçeye Temiz ve Sağlıklı Su Ulaştırma Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, su sorununu çözmek amacıyla gönüllü 15 kişiden oluşan belediye ekibiyle ilçeye temiz ve sağlıklı su ulaştırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Beytüşşebap İlçesi'nde uzun yıllardan beri devam eden su sıkıntısı, son dönemlerde bulaşıcı hastalıkların da yayılmasıyla Beytüşşebap Belediyesi'ni harekete geçirdi. İlçenin yaklaşık yüzde 70'inin ishal hastalığına yakalanması üzerine belediye, maddi imkanlarının elverişli olmaması nedeniyle acil yardım çağrısında bulunmuştu. Beytüşşebap Belediyesi'ne komşu ilçelerin belediyelerinden gelen az bütçeli yardımlarla mezra yaylalarında yaklaşık 5 kilometre patika çukur kazılarak buradaki su, ilçeye 13 kilometre uzaklıktaki yeni yapılmış olan su deposuna ulaştırıldı. Sağduyulu vatandaşların büyük destekleriyle ilçeye hızla kaynak suyu ulaştırma çalışmaları devam ederken, Belediye Başkanı da hafta sonlarını değerlendirerek, mezra yaylalarına kurulmuş olan kamplarda personellerle beraber çalışıyor. Şırnak Valiliği'nden geçen hafta 1 adet dozer yardıma gönderilirken, başta Belediye Başkanı Faik Dursun, zabıta ekipleri, itfaiye erleri ve belediye personelinden oluşan grup, belediyeyi müteahhide verilecek 100 milyar liralık borç ihalesinden kurtardı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Faik Dursun, "Beytüşşebap Belediyesi'nin 11 Eylül tarihinde başlatmış olduğu çalışmayla personelimiz, halkın desteğiyle bugün, yani 20 gün içerisinde, su deposundan kaptaja su bağlantısını tamamlanmış oldu. Bugün 20 günlük çalışmadan sonra depoya su bağlantısı sağlandı ve açılışını da yaptık. Emeği geçen bütün çalışanlarımıza ve destek sunan halkımıza teşekkür ediyoruz. 5 kilometrelik su borusu da Diyarbakır DSİ tarafından karşılandı, kısa sürede döşenecektir. Suyun ilçeye akması için 9 kilometrelik boruya ihtiyacımız var. Bu hususta Sayın Valimize hem projemizi hem de bu ihtiyacımızı sunacağız. Umut ediyorum ki, Sayın valimiz de bu konuda bize destek sunacaktır. Yine duyarlı vatandaşlar ve hayırsever insanlardan su borularının temini için destek bekliyoruz. Yıllardır çamur gibi suyu içen halkımızın sağlığı bozulmaktaydı. Bizim vicdanımız el vermedi. Belediyemizi borç altına sokmadan halkın, hayırsever kurumların ve yine civar belediyelerimizin desteğiyle halkımızı en kısa sürede sağlıklı ve temiz kaynak suyuna kavuşturacağız. En büyük umudumuz; bundan sonraki boru destekleridir. Belediye çalışanlarımız, gönüllü şoförlerimiz, zabıtamız ve itfaiye personelimiz, elbirliği yaparak bu konuda çalışma sağladılar. Çalışmalarından ötürü belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bize destek sunacaklara peşinen teşekkür ediyoruz. Umut ediyorum ki, bu çalışmayı gören duyarlı insanlarımız bize destek sunacaktır. Ayrıca, çalışmalarımızı duyuran değerli basın mensuplarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title