Haberler

Şırnak, 15 Yıldan Sonra Bir Cumhurbaşkanı Ağırlayacak

Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kente Yapacağı Ziyaretle İlgili Olarak, 'Şırnak'ın Güvenlikli Bölge Kapsamından Çıkarılması Taleplerimizden Biri Olacaktır' Dedi.

Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kente yapacağı ziyaretle ilgili olarak, ''Şırnak'ın güvenlikli bölge kapsamından çıkarılması taleplerimizden biri olacaktır'' dedi.

Ertak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk ziyaretini Doğu ve Güneydoğu illerine yapmasını anlamlı bulduğunu ve bu ziyaretin halkı mutlu ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı olarak en son 15 yıl önce Turgut Özal'ın Şırnak'a geldiğini ve Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap ettiğini ifade eden Ertak, ''Önemli olan halkı doğrudan dinlemek, sorunlarını doğrudan duymaktır. Bu temelde Cumhurbaşkanımızın bölgeye teşrifleri bizler açısından, ülke ve bölge açısından anlamlıdır'' diye konuştu.

İlde çok yoğun bir göç yaşandığını ve çevre köylerdeki nüfusun neredeyse yüzde 95'inin Şırnak ve batıdaki şehirlere göç ettiğini anlatan Ertak, bunların çoğunun köyüne dönme özlemini yaşadığını ve bölgenin yeniden tarım ve hayvancılık ile ticari anlamda beli bir düzene kavuşmaya ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Bir yandan demokratikleşme ve ülke bütünlüğü, diğer yandan insan hak ve hürriyetleri ile özgürlüklerin geniş tutulmasıyla huzur ve barışın tesis edilebileceğini anlatan Ertak, şöyle dedi:

''Temennimiz bölgede yaşanan dramın biran evvel sona erdirilmesidir. Bunun için demokratik açılımlara ihtiyaç vardır diye düşünüyorum. Yeni Cumhurbaşkanımızdan böyle bir beklenti içerisindeyiz. Bu ülkenin ciddi anlamda barışa, kardeşliğe ve özgürlüğe ihtiyacı vardır. Ayrıca ilimizin güvenlikli bölge tabiri ile sıkı yönetim benzeri uygulamaya tabi tutulduğunu da biliyoruz. İnsanlar yanı başındaki köyüne, arazilerine, bağ ve bahçelerine rahat bir şekilde gidip gelme şansına sahip değil. Şırnak'ın güvenlikli bölge kapsamından çıkarılması taleplerimizden biri olacaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title