Haberler

Sırma'nın Yeni Misyonu Okumaya Teşvik

Türkiye'nin lider su ve maden suyu firması Sırma; toplumun kültür seviyesini ve okuma alışkanlığını artırmak için harekete geçti.

Kurulduğu 1991 yılından beri tüketicilerini sağlık ve lezzetle buluşturma misyonunu üstlenen Sırmagrup; örnek teşkil eden bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Turkuvaz Dergi Grubu iş birliği ile hayata geçirilen "Damacana Dergi" kampanyası kapsamında; 4 damacana Sırma su alan herkese Sofra, Bebeğim ve Biz, Home Art, Cosmogirl, Auto Motor Sport, Esquire dergilerinden bir tanesi ücretsiz teslim ediliyor.

Sırmagrup Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli kampanyaları ile ilgili görüşlerini şu şekilde özetliyor: "Sırmagrup olarak toplumsal misyonlarımızı yerine getirmek; bu sayede sektörümüze de örnek teşkil etmek bizim için çok önemli. Son dönemde yapılan araştırmalar ve istatistiksel veriler net bir şekilde gösteriyor ki Türkiye'de okuma alışkanlığı yüzdesel anlamda çok düşük. Bireyler televizyon izlemek, internet kullanmak için yılda ciddi saatler ayırırken; okuma faaliyeti için ayrılan süre yıllık ortalama sadece 6 saat. Türkiye Yayıncılar Birliği'nin 2011 yılı araştırmasının sonuçları bu anlamda yaşanan sorunu daha net ortaya koyuyor.

Türkiye'de dergi okuma oranı yüzde 4, gazete okuma oranı yüzde 22, radyo dinleme oranı yüzde 24, televizyon izleme oranı ise yüzde 95. Biz de Sırmagrup olarak bu gerçekler karşısında başlattığımız "Damacana Dergi" kampanyamız ile Türkiye'nin sosyo-kültürel alt yapısının gelişmesine destek olacağımıza ve toplumu okumaya teşvik edeceğimize inanıyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title