Haberler

Şirket Haberleri...

Bosch Isıtnma Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.ş., İzmir'de Bir Basın Toplantısı Düzenledi. Toplantıda Konuşan Genel Müdür Roger Meinert, Firmanın 2006 Yılı Rakamlarını Açıkladı ve 2007 Yılı Hedeflerini Paylaştı.

Bosch Isıtnma ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., İzmir'de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Genel Müdür Roger Meinert, firmanın 2006 yılı rakamlarını açıkladı ve 2007 yılı hedeflerini paylaştı.

Şirketin önümüzdeki yıl cirosunu yüzde yirmi arttırmayı hedeflediğini belirten Genel Müdür Robert Meinert, Bosch Grubu' na ait Türkiye' de faaliyet gösteren altı şirketten biri olan Bosch Isıtma Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş' nin 1992 yılından bu yana, Manisa'da bulunan 109 bin metrekare toplam alana sahip fabrikasında, hem sıcak su hem de ısınma ihtiyacını karşılayan gazlı kombi cihazları, gazlı şofbenler ve komponentleri pazara sunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'de kullanılan gazlı kombi cihazlarının yüzde 7'si ve şofbenlerin yüzde 30'unun, adet bazında bakıldığında ise 2006 yılında yaklaşık 241 bin adet kombi ile yaklaşık 38 bin adet şofbenin üretildiğinin altı çizildi. Genel Müdür Meiert yaptığı konuşmada, Bosch Isıtma Ürünleri' nin 2007 ve önümüzdeki senelerdeki stratejik hedefleri arasında, yoğuşmalı teknoloji gibi enerji tasarrufu sağlayan teknolojilere odaklanmanın yer aldığını belirterek, faaliyetlerini, artan doğalgaz yayılımına paralel genişleteceklerini, bunun şirketin ihracat rakamlarına da olumlu yansıyacağını iletti.

BOSCH ISITMA ÜRÜNLERİ 2007 YILINDA 2,1 MİLYON EURO YATIRIM GERÇEKLEŞTİRECEK

2006 yılında şirketin 116 milyon Euro ciro ve 1,9 milyon Euro yatırım gerçekleştirdiğini ifde eden Meiert, 2007 yılında gerçekleştirilecek 2.1 milyon Euro' luk yatırım ile birlikte, yüzde yirmi ciro artışı hedeflendiğini ifade etti. Bosch Isıtma Ürünleri için ihracatın, faaliyetlerinde önemli bir yeri olduğunu belirten Meiert, "Fabrikamızı Bosch' un termoteknik işkolunun Orta Asya ve Orta Doğu için ihracat merkezi haline getireceğiz. Üretimimizin yüzde 80'ini, Avrupa' ya ve dünyanın geri kalan ülkelerine ihraç ediyoruz. Avrupa' nın yanı sıra Azerbeycan, Ürdün, İsrail, Gürcistan ve İran' a da ihracat gerçekleştiriyoruz. Buna paralel, Bosch Isıtma Ürünleri olarak, ihracat hacmimizi 2006 senesinde 80 milyon Euro' dan 91 milyon Euro' ya çıkarttık. 2007 yılında ise bu oranı yüzde 11 artırmayı hedefliyoruz. Türkiye'ye ve Manisa'ya yatırım yapmaktan mutluyuz" dedi.

Meinert, Türkiye' nin Bosch'un Termoteknoloji iş kolunun uluslararası stratejileri açısından önemli bir merkez olduğunu söyleyerek, Bosch Isıtma Ürünleri' nin Manisa' daki fabrikasında 1992 yılından beri faaliyet gösterdiğini ve 1992 - 2006 yılları arasında şirketin 59,1 milyon Euro' luk yatırım gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi. Meinert konuşmasına, "Bu yatırım miktarı, Türkiye ekonomisine inancımızın bir göstergesidir. Türkiye' de kaliteli üretim ve yüksek verim almak için gerekli koşullar fazlasıyla mevcut. Bunu; motive, yeniliklere açık ve özverili işgücü, kaliteli ve geliştirmeye açık yerel tedarikçiler ve Avrupa' ya fiziki yakınlık, Orta Asya ve Ortadoğu' da sürekli büyüyen ihracat pazarları da destekliyor. Uluslararası ve yerel pazarlardaki gelişmelere ve trendlere paralel, Türkiye' deki faaliyetlerimizi genişletmeye devam edeceğiz. Yeni ürünler, komponentler ve teknolojiler konusundaki yatırım olanaklarını sürekli araştırıyoruz" şeklinde devam etti.

Bosch Isıtma Ürünleri Genel Müdürü Roger Meinert, Manisa' da faaliyet göstermekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Manisa' nın güçlü altyapısı, Organize Sanayi Bölgesindeki altyapı olanakları faaliyetlerimizi destekliyor. Ayrıca Manisa ve Ege Bölgesi yetkin tedarikçiler barındırıyor. Eğitimli ve kalifiye işgücünün yanı sıra, şehrin İzmir' e yakın olması, hava ve deniz gibi çeşitli lojistik avantajlara da sahip. Bu, müşterilerimize ulaşım süremizi de kısaltıyor" dedi. Meinert toplantının son kısmında, uluslararası ısıtma pazarı ile ilgili beklentileri paylaştı. Uluslararası termoteknik pazarının 2006 yılında yüzde dört artış ile 24,4 milyar Euro' luk bir hacme ulaştığını belirten Meiert, sürekli artan enerji fiyatları ve dünya çapında karbondioksit oranının düşürülmesi ihtiyacının pazarda etkin enerji çözümlerinin ağırlık kazanmasına ve dolayısıyla güneş paneli ve jeotermal ısı pompaları gibi enerji etkin çözümlere olan talebin artmasına yol açacağını vurguladı. Meinert, "Bu trendlerden hareketle tahminlerimize göre uluslararası termoteknik pazarı 2007 yılında yüzde üç oranında büyüyerek, 25 milyar Euro' luk bir hacme ulaşarak, pazarın ilerleyen yıllarda daha da büyümesine yol açacak" şeklinde konuştu.

BOSCH'UN TERMOTEKNOLOJİK İŞKOLU HAKKINDA

BBT Thermotechnik, Bosch Grubu' nun Termoteknoloji (Isıtma Teknolojileri) işkolunu temsil etmektedir. Şirket, temsilcilikleri ile birlikte, ısıtma sistemleri ve sıcak su uygulamaları konusunda Avrupa' nın öncü gruplarından biridir. Firma, 2005 yılında yüzde 63'ü Almanya dışında olmak üzere yaklaşık 2.6 milyar Euro satış gerçekleştirmiştir ve yaklaşık 12 bin 600 çalışana sahiptir. BBT Thermotechnik, bünyesinde güçlü, uluslararası ve yerel çeşitli markalar bulundurmakta olup, sekiz ülkede yer alan 18 fabrikasında geniş bir ürün grubunda imalat gerçekleştirmektedir. Türkiye'de ise BBT Thermotechnik iki firma ile temsil edilmektedir: Bosch Isıtma Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, BBT Thermotechnik' in çeşitli markaları için Manisa' da gazlı kombi cihazları, gazlı şofbenler ve komponentler üretmektedir. Isısan Buderus ise, Buderus ve diğer öncü markaların ısıtma, sıcak su, havalandırma ve soğutma konularında yüksek kaliteye sahip ürünlerin Türkiye ve çevre ülkelerdeki pazarlama ve dağıtımını gerçekleştirmektedir.

(YB-YK)

11.05.2007 17:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title