Haberler

Sireti Surette Görmek" Çalıştayları Yapılacak

Edebiyattan sinemaya, klasik sanatlardan musikiye çeşitli alanlarda siyerin ele alınış biçimlerinin konuşulacağı "Sireti Surette Görmek" konulu çalıştaylar düzenlenecek.

Edebiyattan sinemaya, klasik sanatlardan musikiye çeşitli alanlarda siyerin ele alınış biçimlerinin konuşulacağı "Sireti Surette Görmek" konulu çalıştaylar düzenlenecek.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Meridyen Derneği, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi iş birliği ile Hz. Peygamber'in sanat ve edebiyat formlarıyla anlatımı meselesinin kapsamlı bir şekilde ve disiplinlerarası bir perspektifle tartışmaya açmayı hedefleyen projenin hayata geçirileceği bildirildi.

Açıklamada, "Sireti Surette Görmek" üst başlığıyla düzenlenecek bir dizi çalıştayda edebiyattan sinemaya, klasik sanatlardan musikiye çeşitli sahalarda siyerin ele alınış biçimlerinin masaya yatırılacağı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"İki yıllık bir süre içerisinde farklı sahalar ve temalara odaklanan beş toplantı ile sürdürülmesi planlanan projede bir taraftan örnekler üzerinden eleştirel durum değerlendirmesi yapılırken bir taraftan da yapıcı teklifler sunulması amaçlanıyor. Bu bağlamda 'Kurmaca Dünyada Hz. Peygamber'i Yazmak' başlığıyla 29 Kasım'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenecek ilk toplantıda roman ve öykü gibi modern edebi türler ile siyer yazıcılığı arasındaki ilişki ele alınacak. Çalıştaylarda sunulan tebliğler ve müzakereler ise Meridyen Derneği tarafından kitaplaştırılarak yayımlanacak."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Marmara Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title