Haberler

Sırbistan, Karadağ'ın Büyükelçisini Sınırdışı Ediyor

Sırbistan, En Yakın Müttefiklerinden Karadağ'ın, Kosova'nın Bağımsızlığını Tanıması Üzerine Bu Ülkenin Belgrad Büyükelçisi'ni Sınırdışı Edeceğini Bildirdi.

Sırbistan, en yakın müttefiklerinden Karadağ'ın, Kosova'nın bağımsızlığını tanıması üzerine bu ülkenin Belgrad Büyükelçisi'ni sınırdışı edeceğini bildirdi.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç, resmi haber ajansı Tanjug'a yaptığı açıklamada, Karadağ'ın bugün Kosova'yı tanımasının ardından bu ülkenin Belgrad Büyükelçisi'nin sınırdışı edileceğini açıkladı.

Jeremiç, Belgrad'daki temsilcisinin artık Sırbistan'da hoş karşılanmayacağı konusunda Karadağ'ın bilgilendirildiğini kaydetti.

Jeremiç, bölgedeki ülkelerin Balkanlar'da istikrar ve barışın korunmasındaki özel sorumlulukları nedeniyle Sırbistan'ın Karadağ'a yanıtının ''uygun'' olduğunu da ifade etti.

Karadağ'ın geleneksel müttefiki Sırbistan'ın Dışişleri Bakanı Jeremiç, daha önce yaptığı açıklamada, Karadağ'ı, Kosova'yı tanımaması konusunda uyarmıştı.

Sırbistan-Karadağ birliğinden geçen şubat ayında ayrılan Karadağ'ın Devlet Başkanı Filip Vuyanoviç, ülkesinin AB ve NATO üyesi olma isteği nedeniyle Kosova'nın bağımsızlığını tanıma kararının kısa sürede alınmasının gerekli olduğunu söylemişti. Vuyanoviç'in açıklamasından 2 gün sonra bugün Karadağ hükümeti, Kosova'nın bağımsızlığını tanıma kararı almıştı.

Karadağ ile birlikte, 17 Şubat'ta bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı tanıyan ülkelerin sayısı 49'a yükseldi. AB üyesi 27 ülkeden 22'si, Kosova'nın bağımsızlığını tanıdı.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title