Haberler

Sıradışı Martı" Perde Dedi

Mehmet Fatih Koç'un yönettiği ve modern insanın arayışlarını ele alan "Sıradışı Martı" oyununun prömiyeri gerçekleşti.

Mehmet Fatih Koç'un yönettiği ve modern insanın arayışlarını ele alan "Sıradışı Martı" oyununun prömiyeri gerçekleşti.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki gösterimin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Yakaza Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve oyunun başrolü Birol Cürgül, oyunu ilk kez seyirci karşısında sergileme imkanı bulduklarını dile getirerek, "Bu gece çok güzel oldu. Seyircinin tepkisi de, ilgisi de gayet iyi oldu" dedi.

Cürgül, Zeytinburnu seyircisinin tiyatroya alışkın ve aşina bir seyirci olduğuna dikkati çekerek, şunları aktardı:

"Seyirci nitelikli olduğu için de tam da düşündüğümüz gibi, istediğimiz yerlerde beklediğimiz tepkileri aldık. Gerçekten keyifli bir oyun oldu. Sahne üzerinde seyirciyle alışverişimiz çok güzeldi. Salonun ses ve ışık imkanları da çok güzel olduğu için arzu ettiğimiz şekilde oyunun ilk gösterimini sahneleme imkanı bulduk. Zeytinburnu Belediyesi'ne de bu anlamda çok teşekkür ederim."

Oyunu İstanbul dışında, Türkiye'nin bütün illerinde ve Avrupa'da da seyirciyle buluşturmayı düşündüklerini kaydeden Cürgül, daha çok izleyiciye ulaşmak için gayret edeceklerini sözlerine ekledi.

Yakaza Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun, deniz kıyısındaki bir balıkçı kulübesinde gelişen olaylarda, aşkı, vedayı, hüznü, ihaneti, hasreti, varlığı ve yok olmuşluğu en yüksek perdeden ve sessiz çığlıklarla izleyiciye sunuyor.

Hale Canat Cürgül'ün yazdığı, Fatih Mehmet Koç'un yönettiği, Birol Cürgül, Erol Karaduman, Fatih Mehmet Koç, Fatih Bulut ve Mert Yıldırım'ın rol aldığı "Sıradışı Martı" oyununda, ses ve ışık Oktay Ergin, dekor Hasan Çıtlak tarafından hazırlanıyor. Oyunun afiş tasarımı ise karikatürist Ahmet Altay tarafından hazırlandı.

Oyun, 25 Aralık'ta Sefaköy Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Zeytinburnu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title