Haberler

Siparişler down sendromlu gençler için

Güncelleme:

Siparişler down sendromlu gençler içinİSTANBUL, (DHA) - Yemek siparişinden market alışverişine, ihtiyaç duyulan her şeyi tüketicilere ulaştıran Glovo, Down Cafe Şişli'yi uygulamanın içerisine ekledi.

Siparişler down sendromlu gençler için

İSTANBUL, (DHA) - Yemek siparişinden market alışverişine, ihtiyaç duyulan her şeyi tüketicilere ulaştıran Glovo, Down Cafe Şişli'yi uygulamanın içerisine ekledi. Bu anlaşma ile Down Sendromlu çalışanlara daha fazla kaynak aktarılması amaçlanıyor.

İstanbul Şişli'de down sendromlu çocuklar ve ebeveynlerinin çalıştığı, tüm geliri Down sendromlu çocuklara aktarılan Down Cafe Şişli'de yapılan yemekler Glovo'nun desteğiyle artık evlere ve iş yerlerine de ulaşabilecek. Yapılan iş birliği kapsamında Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği bünyesinde kurulan kafede anne elinden çıkan lezzetler için Glovo üzerinden verilen siparişlerde teslimat ücreti verilmeyecek.

Glovo'nun İspanyolca'da 'uçan balon' anlamına geldiğini ve bu balonun iyilik için uçmasını istediklerini ifade eden Glovo Türkiye CEO'su Austin Kim projenin ortaya çıkışına ilişkin, 'Down Cafe'yi tanıyoruz, Türkiye'de örnek bir proje. Bizim de Şişli'de zaman zaman yemek yediğimiz bir nokta. Buraya yaptığımız ziyarette, Down Cafe'nin teslimat özelliği olmadığını fark ettik ve birlikte güzel bir iş birliği için harekete geçtik' ifadelerini kullandı.

Glovo Türkiye CEO'su Austin Kim 'Down Cafe ile birlikte onların yemeklerini sadece restorana gelen müşterilere değil herkese taşıyor olacağız. Böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Şirket olarak böyle şeylere destek vermek her zaman önem verdiğimiz ilkelerimizden biri. Down Cafe de bunun güzel bir başlangıcı. Önümüzdeki aylarda daha farklı sosyal sorumluluk projelerinde de yer alacağız' diye konuştu.

KAFENİN 30 ÇALIŞANI VAR

Down Cafe'nin ortaya çıkış hikayesini anlatan Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Selma Singen, 'Çocuklarımızın belli bir yaşa gelince evde oturmaktan sıkılıp kardeşleri gibi çalışmak istediklerini gördük. Proje bu şekilde gelişti. Çünkü çocuklarımız okul bitince eve kapanmak durumunda kalıyorlar. Bizler anneler olarak önce bir dernek kurduk. Sonra bu kafeyi kurabilmek için beş yıl boyunca çalıştık. Şişli Belediyesi bize destek oldu. Down Cafe de derneğimizin iktisadi işletmesi. Şu anda 30 kişi çalışıyor. Fakat sürekli değişim gösteriyor. Çünkü gelişen çocuklarımızı diğer iş yerlerine yerleştiriyoruz ve yerine yenilerini alıyoruz. Bu kafenin amacı toplumu bilinçlendirmek ve onları topluma kazandırmak. Çok gelişim gördük. İnanılmaz bir şekilde öz güvenleri arttı. Tek başına yakın yerlere servise gidebilen çocuklarımız var' dedi.

Glovo'nun desteği ile Down Sendromlu çalışanlarına daha fazla kaynak aktarabilecekleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Selma Singen, 'Glovo, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bizi ziyarete geldi. Biz küçük bir işletmeyiz ve dışarıya çok fazla kendimizi duyuramıyoruz. Müşteri sayımız az, burayı işletmekte güçlük çekiyoruz bu yüzden. Bize çok güzel destek oldular. Çok mutluyuz. İnşallah onlarla yolumuz uzun olur. Bu kafenin ilerlemesi, daha çok kafenin açılması lazım. Gençlerimiz her şeyi burada öğrendi. Burada psikolojik destek alıyorlar. Çok güzel bir ortamda çalışıyoruz' şeklinde açıklamada bulundu.

'KENDİ KAFEMDE ÇOK MUTLUYUM'

Kafenin çalışanlarından Down Sendromlu Gonca Esen ise, 'Ben kendi kafemde çok mutluyum' dedi. Yaptığı işleri anlatan Gonca, herkesi kafeye gelmeye davet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şişli DHA Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title