Haberler

Sinüzitin Kesin Tedavi Yöntemi; Balon Sinuplasti

Balon sinüplasti tekniği, sinüzit tedavilerinde, tıkanmış olan sinüslerin açılmasında kullanılan yeni bir teknoloji.

Bayındır Hastanesi Söğütözü Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç.Dr. Tuncay Özçelik, balon sinüplasti teknolojisinin kullanma aşamalarını anlatıyor.

Birinci aşamada, balon sinüplasti sistemini kullanarak hedef alınan sinüse ulaşmak için yavaşça burun deliklerine sinüs kılavuz kateter ve esnek bir sinüs yol gösterici yerleştirilir. Daha sonra sinüs balon kateter sinüs gösterici üzerine geçirilir” dedi. İkinci aşamada, sinüs balon kateterin tıkalı sinüs ağzına yerleştirildiğini ve yavaşça şişirildiğini ifade eden Özçelik, üçüncü aşamada, balon sinüplasti sisteminin sinüs kanalı açık bırakılacak ve normal sinüs drenajı ve fonksiyonu eski haline getirilecek şekilde çıkarıldığı bilgisini verdi.

Güvenilir ve etkin cerrahi alet kullanımının bir miktar risk içerirken, klinik araştırmaların balon sinüplasti sisteminin, sinüzit semptomlarını azaltmasında güvenilir ve etkin olduğu dile getiren Özçelik, “Minimal invazif Balon Sinüplasti teknolojisinde burun deliklerinden sokulan küçük, yumuşak, esnek cihazlar kullanılmaktadır.

Bu cihazlar, bloke sinüs ağızlarını yavaşça açmaktadır. Kanamada azalma Balon SinüplastiTM teknolojisinin kullanıldığı cerrahide birçok vakada, hiçbir doku ya da kemiğin çıkarılmazı söz konusu olmadığından kanamada azalma olabilir. Bunun sonucunda, rahatsızlık verici nazal tampona ihtiyaç da ortadan kaldırılabilir” dedi.

İyileşme süresi hastaya göre değişmekle birlikte, çoğu insanın normal aktivitelerine 24 saat içinde dönebileceğini belirten Özçelik, balon sinüplasti teknolojisinin tedavi seçeneklerini sınırlandırmadığını, endoskopik bir araç olduğunu diğer tıbbi tedavilerle ya da cerrahi tekniklerle birlikte kullanılabileceğini vurguladı.

Yaygın bir sorun olan sinüzitin, Dünya’da her yıl 37 milyon insanı etkilediğini ifade eden Özçelik, sinüzitin, artirit ve hipertansiyondan daha yaygın olduğunu dile getirdi. Özçelik, sinüzitin yaşam kalitesi üzerinde diyabet ya da konjestif kalp yetmezliğinden daha fazla etkili olduğunu kaydetti.

Özçelik, sinüzit semptomlarının, insanları fiziksel, fonksiyonel ve duygusal olarak etkilediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Hastane.com.tr / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title