Haberler

Sinop Üniversitesi Rektörlüğü'ne Şevket Büyükhatipoğlu Getirildi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Sinop Üniversitesi Rektörlüğü'ne YÖK'ün Sunduğu 3 İsim Arasından Prof.dr. Şevket Büyükhatipoğlu'nu Atadı. Büyükhatipoğlu, Üniversitede Yapılan Seçimlerde En Fazla Oyu Almıştı.

Sinop Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof.Dr. Şevket Büyükhatipoğlu atandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, YÖK'ün sunduğu 3 isim arasından Büyükhatipoğlu'nu Sinop Üniversitesi Rektörlüğü'ne atadığı belirtildi.

Prof.Dr. Şevket Büyükhatipoğlu, Sinop Üniversitesi'nde 49 öğretim üyesinin katıldığı rektörlük seçimlerinde en çok oyu aldı. Seçimlerde, Şevket Büyükhatipoğlu 15 oy alırken diğer adaylardan Prof. Dr. Muammer Erdem 12, Prof. Dr. Tohit Güneş ise 10 oy aldı. Üniversite adayları YÖK'e bildirdi, YÖK de altı adaydan üçünü Cumhurbaşkanı Sezer'e sundu.

BÜYÜKHATİPOĞLU KİMDİR?

Büyükhatipoğlu, 17 Kasım 1949'da Siverek'te doğdu. İlkokulu Urfa'nın Suruç ilçesinde, Ortaokulu Diyarbakır'da Liseyi ise Urfa'da tamamladı. 1970 yılında A.Ü. Ziraat Fakültesi Hayvan Yetiştirme ve Islahı Bölümünden mezun oldu. Tokat Bahçe Kültürleri İstasyonu ve Tarım Meslek Lisesinde öğretmenlik yaptı. 1971 yılında 1416 sayılı yasa gereği M.E.B. hesabına resmi öğrenci olarak Federal Almanya'ya Doktora için giden Büyükhatipoğlu, 1977 yılında Göttingen Georg-August Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Doktorasını tamamladı ve yurda döndü. 6 Aralık 1977 yılında A.Ü. Ziraat Fakültesinde Dr. Asistan olarak göreve başlayan Büyükhatipoğlu, 24 Eylül 1984'te Ondokuz Mayıs üniversitesi Sinop Su Ürünleri Yüksekokulunda Doçent kadrosuna atandı. Büyükhatipoğlu, 1987 Yılında ÖSYM Sinop İl Sınav Yönetici Yardımcılığı ve 1988-1996 yılları arasında ÖSYM İl Sınav Yöneticiliği yaptı. 1992'de Su Ürünleri Fakültesi'ne Dekan olarak atanan Büyükhatipoğlu, Mayıs 1993'te Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosu tarafından Üniversitelerarası Kurul Üyeliğine seçildi. Büyükhatipoğlu, evli ve iki çocuk babası. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title