Haberler

Sinop Turizmine Mastır Plan Önerisi

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Kuru, Sinop'un ekonomik kurtuluşunun turizme bağlı olduğunu ve ilin tüm turizm potansiyelini içerecek bir mastır planın acilen hazırlanması gerektiğini söyledi. Sinop turizmini dört mevsime yaymak gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Emin Kuru, "Sinop'un turizm mastır planı hazırlanmalı. Bölgenin turizm dalları çeşitlendirilmeli. Konu bir mastır plan çerçevesinde incelenmeli. Bu bağlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ülke turizmini tüm mevsimlere yayma projesi de desteklenmiş olacaktır" dedi.

Sinop'ta turizmin gerektirdiği altyapı ve insan potansiyelinin hazır olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, mahalli idareler, özel idare imkanlarıyla kent turizminin mastır plan dahilinde ele alınmasıyla kentin cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Kuru, "Sinop'un sosyoekonomik kurtuluşu turizmdedir. Sinop’ta yayla turizminin geliştirilmesine yönelik sistematik bir çalışmanın başlatılması konusunda defalarca konuştuk. Şu anda bunun adımların atılacak olmasını duymak da güzel. Yayla turizminde olduğu gibi Sinop için değişik turizm çeşitlerinin altyapıları hazırlanmalıdır. Sinop'un turizm pastasından aldığı payın arttırılması yerel ve genel yönetimlerin kafa kafaya vermesiyle mümkündür. Bu başarılmalıdır" diye konuştu.

(SÖ-SA)

18.04.2007 17:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title