Haberler

Sinop: Turizm Geliştirme Çalıştayı Sona Erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Tarafından Sinop'ta Düzenlenen "Turizmi Geliştirme Çalıştayı" Sona Erdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Sinop'ta düzenlenen "Turizmi Geliştirme Çalıştayı" sona erdi.

3 gün süren çalıştayın ilk gününde çalışma grupları oluşturularak, bu grupların hazırlayacakları raporlar ele alınırken, çalıştayın ikinci gününde ise Ayancık, Erfelek ve Gerze'de alan incelemesi yapıldı. İnceleme kapsamında aralarında Sarıkum ve Akgöl'ün de bulunduğu yöreler gezilirken, 3. gün ise Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Bayraktepe ile Sinop Cezaevi ve Hamsilos fiyordu gibi kültürel ve doğal mekanlarda alan incelemesinde bulunuldu. Aynı gün Boyabat İlçesi'nde de alan incelemesi yapıldı. Çalıştay hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şeyda Odabaşı, çalıştayın hedefinin turistik çekim öğelerine sahip olan, ancak turizmden yeterince pay alamayan ve ön plana çıkartılması gereken illerdeki potansiyeli harekete geçirmek olduğunu söyledi.

Çalıştaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Tanıtma Genel Müdürlüğü, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Daire Başkanlığı yetkilileri, ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile turizm acenteleri, çeşitli oda, dernek ve vakıf temsilcileri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title