Haberler

Sinop'ta Kruvaziyer Turizmi

Rusya'nın Soçi Limanı'ndan hareket eden Bermuda bandıralı kruvaziyer "Artania", 933 yolcusuyla Sinop'a geldi.

Rusya'nın Soçi Limanı'ndan hareket eden Bermuda bandıralı kruvaziyer "Artania", 933 yolcusuyla Sinop'a geldi.

Artania'daki turistlerin bir bölümü, iskelede bekleyen otobüslerle kent gezisi gerçekleştirdi. Bazı turistler ise tarihi ve turistlik mekanları gezip alışveriş yaptı. Çoğunluğu Almanlardan oluşan turist kafilesinin kent gezisi sonrasında Yunanistan'ın Mikanos Adası'na hareket edeceği öğrenildi.

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, sezonun ilk turist kafilesini karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Mürettebatıyla toplam bin 500 kişinin yer aldığı Artania adlı kruvaziyerdeki turist sayısının, yeni sezon için umut verici olduğunu vurgulayan Tosun, şunları kaydetti:

"Bu sezon Sinop Limanı'na gelen ilk kruvaziyer Artania'da bulunan yaklaşık bin 500 kişi, Sinop'ta günlük gezi ve alışveriş yaparak hem ilin tanıtılmasına hem de esnafımıza ekonomik yönden katkı sağlayacak. Karadeniz'e gelen kruvaziyerlerde artış olmasını bekliyoruz. Özellikle Batum revaçta olduğundan Sinop Limanı Karadeniz'in tam orta noktasında bulunuyor. Bu konum bizim için büyük bir avantaj. Bu sezon 20 kruvaziyer daha Sinop Limanı'na gelecek. Kruvaziyer turizminden 30 binin üzerinde turist bekliyoruz. Geçen yıl bu rakam 13 bin civarındaydı." - SİNOP

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Sinop Soçi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title