Haberler

Sinop'ta 'Kadın Çöpçü' Krizi

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'in, 14'ü kadın olmak üzere 30 personeli temizlik işlerinde görevlendirmesinin yankıları sürüyor. Cadde ve sokakları temizleyen kadınlarla ilgili şikayetleri dinleyen Başkan Yılmazer, ''Kimseyi işten atmadık. Sizi kazma küreğe mi, yoksa kanalizasyona mı verseydim? Sendikalı olduğunuz için 200 YTL fazla maaş alacaksınız. Bunun hakkını çalışarak verin. Onurunuzun kırıldığını söylüyorsunuz. Bu zamana kadar temizlik işi yapanlar onursuz mu demek istiyorsunuz? Onurunuz kırılıyorsa istifa edersiniz'' dedi.

Sinop Belediyesi'nde çalışırken sendikalı oldukları iddiasıyla geçen ay bina içerisindeki görevlerinden alınıp Temizlik İşleri'ne verilen kadınlar ''Onurumuz kırıldı'' diyerek durumlarının yeniden gözden geçirilmesini istedi. Bu amaçla AKP'li Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'in yanına gittiler. Sendika temsilcileri ile birlikte başkanla görüşen işçiler mağduriyetlerini dile getirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda geçen görüşmede gergin anlar ve karşılıklı sert tartışmalar yaşandı.

Kadın işçiler, başkana sendika üyesi oldukları için kendilerinin cezalandırıldığını söyleyince ortam bir anda gerildi. Başkan Yılmazer, ''Kimseyi işten atmadık. Sizi kazma küreğe mi, yoksa kanalizasyona mı verseydim? Sendikalı olduğunuz için 200 YTL fazla maaş alacaksınız. Bunun hakkını çalışarak verin. Onurunuzun kırıldığını söylüyorsunuz. Bu zamana kadar temizlik işi yapanlar onursuz mu demek istiyorsunuz? Onurunuz kırılıyorsa istifa edersiniz. Bayanları özellikle temizlik işine verdim ki, temizliği daha güzel yapsınlar diye. Burası bir turizm kenti. Güzel güzel çalışacaksınız. Sinop'a hep birlikte hizmet edeceğiz. Hepimiz Sinop'a hizmet etmek için buradayız. Biz bu maaşları Sinop'a hizmet etmek için alıyoruz. O zaman hizmetlerinizi güzel yapın" dedi.

SENDİKADAN EYLEM HAZIRLIĞI

Genel-İş Sendikası Başkanı Bülent Eroğlu ise, ''Bu işler düzelmezse yarından sonra belediyede değişik şeyler olacak. Yani eylemler yapacağız. Tehdit etmiyorum, bundan bilginiz olsun. Herkes işini görevini yapacak'' diye konuştu. Bunun üzerine Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, ''Benim sendikayla işim yok'' derken söze karışan temizlik işçisi kadınlardan Zuhal Konukçu, ''Biz sendikalı olduğumuz için sokaktayız. Biz bunun ne şekilde yapıldığını, başımıza neden geldiğini biliyoruz. Canı yanan biziz'' dedi. Başkan Yılmazer de, ''Çizmeyi aşmaya başladın. Karşında hem ağabeyin hem de başkanın var. Aklını başına al terbiyeli ol. Sana dinle diyorum terbiyesizliğin lüzumu yok'' dedi. Karşılık veren Zuhal Konukçu da, ''Ağabey gibi davranmadın. Gerçekten içiniz rahat mı sizin. Yani bayanları sokaklara döktünüz. Açıkça söyleyin biz sendikalı olduk diye bizi çöpe verdiniz. Bunu açıkça ve net söyleyin. İçimizde bir tane bile sendikasız yok bu da tesadüf mü yani? Herşey çelişki. Çöpteki arkadaşlarımız bu konumdan rahatsızlar'' dedi.

İşçi kadınlardan Bahar Önder ise ''İkinci kez görev yerim değiştirildi. Gizli kameralarla fotoğraflarımın çekilmesini kendime yediremiyorum. Ben kameralara çekilmek istemiyorum. Beni kimse çekemez. Buna kimsenin hakkı yok'' dedi. Gözyaşlarını tutamayan Zehra Dinç de, ''3 yıldır başkansınız. Bu zamana kadar neden görev yerimi değiştirmediniz. Sendikaya üye olunca değiştirdiniz. Ben 48 yaşında torun sahibiyim. Sokakta selam verenler ne oluyor, ne yapıyorsun abla diyorlar. Ben utanıyorum'' diye konuştu.

KAMERAYA ÇEKTİRİYOR

Kadınları dinleyen Belediye Başkanı Zeki Yılmazer de, ''Çalışacaksınız. Özellikle sendikalı olduğunuz için fazla maaş alacaksınız. Bunun için çalışacaksınız. Ben sizi resmen çektiriyorum. Niye rahatsız oluyorsunuz. Ben özellikle çektiriyorum (temizlik yapıyor musunuz yapmıyor musunuz) diye. Kontrol ediyorum. İsterseniz mahkemeye verebilirsiniz. Bayanları özellikle temizliğe verdim ki, temizliği daha güzel yaparlar diye. Turizm kentine bu yakışır. Sinop'a hizmet edeceğiz. Hizmet için maaş alıyorsunuz. İşten mi attılar sizi. Çalışmak istemiyorsanız onurunuzla istifa edersiniz'' dedi.

Kenan TÜRKSEVEN/SİNOP, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title