Haberler

Sinop'ta Çanakkale Şehitleri Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yılı dolayısıyla Sinop'ta çeşitli törenler düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yılı dolayısıyla ilk tören Deniz Şehitliği'nde yapıldı. Çelenk konulması ile başlayan program daha sonra saygı duruşu, saygı ateşi ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. İstiklal Marşı sonrası günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen yaptı. Özgen burada yaptığı açıklamada, "Bugün Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yer yüzünün pek çok noktasına barışı, adaleti ve kardeşliği kendine şiar edinerek taşıyan gittiği her ülkede barışı ve kardeşliği yaşam şekli haline getiren Türklük, İslamiyet ve kutsal vatan topraklarını korumak uğruna bedenlerini bu mübarek topraklara koyanların günüdür. Bugün davul-zurna ile eline kına yakarak asker ocağına gönderdiği, oğlunun ter temiz anlını öperek son yolculuğuna uğurlayan aziz şehit analarının, babalarının, eşlerinin ve çocuklarının gurur günüdür. Bugün Çanakkale'nin geçilemeyeceğini misakı milli sınırlarımıza dokunulamayacağını, vatanımızın parçalanamayacağını tüm dünyaya haykırdığımız gündür. Bugün 18 Mart vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden Asya'da, Afrika'da, yavru vatan Kıbrıs'ta, Kore'de, Güneydoğu'da güzel yurdumuzun ve dünyanın dört bir yanındaki şehitliklerde yatan şehitlerimizin ve savaş şartları gereği bilinmeyenler de kefensiz olarak yatan kahraman şehitlerimizin aynı günde ve görkemli bir şekilde anılması için belirlenmiş şehitlerimizi anma günüdür. Başta Gazi Mustafa Kemal paşa olmak üzere tüm şehitlerimizin manevi huzurlarında minnet, saygı ve şükran duygularımızla eğiliyoruz. Ebedi istirahat da rahat uyusunlar ruhları şad olsun. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Ardından Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tekin Tufan günün anlam ve önemini belirten bir şiir okudu. Daha sonra Sinop Valisi Köksal Şakalar şehitlik defterini imzaladı.

Yoğun katılımın gözlendiği programa Sinop Valisi Köksal Şakalar, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Melih Keleş, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan çok sayıda kurum kuruluş müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Şehitlik ziyaret edildi

Deniz Şehitliği'ndeki programın arından Sinop Mezarlığı Şehitliği ziyaret edildi. Protokol üyeleri burada okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından Şehir Mezarlığı'nda yer alan şehitliği ziyaret ettiler. Şehitlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim okunarak dua edilmesi sonrasında şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title