Haberler

Sinop'ta Alan Yönetimi Çalışmaları Devam Ediyor

Sinop'ta kültür ve turizm alanlarının korunmasına yönelik alan yönetimi çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Sinop'ta kültür ve turizm alanlarının korunmasına yönelik alan yönetimi çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Alan yönetimi çalışmaları kapsamında, proje ortağı olan İngiltere Londra Tate Modern Müzesi Müdürü Donald Hyslop, Başkonsolos yardımcısı Sarahmooney, konsolosluk görevlileri, Mimar ve Turizm Bakanlığı AB proje ofisi görevlilerinden oluşan 10 Kişilik heyet Sinop'a geldi.

Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ve AB'nin 2011 yılı mali işbirliği kapsamında desteklenmeye uygun bulunan 'Sinop Modeli Projesi' ile Türkiye'de bir ilke imza atıldığını belirterek, "AB tarafından desteklenen 9. 2 milyon Avro bütçeli projenin ilk ayağı olan 'Alan Yönetimi Sınırlarını Belirleme Koordinasyon Toplantısı'nın ardından Sinop Belediye Meclisi'nin toplanarak alan yönetimi başkanını seçtik ve çalışmalarımız başladı" dedi.

Bu proje ile kentin kültür ve turizmde dönüşümü gerçekleştirileceğini anımsatan Tosun, Sinop'ta kültür ve turizm alanlarının korunmasına yönelik alan yönetiminin belirlenmesi için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Söz konusu projenin temel amacının dünya kültür mirasını öne çıkartmak olduğunu ifade eden Tosun, "Belediye Meclisimiz alan yönetimi başkanını seçti. Alan yönetiminin oluşmasının ardından kent kültürü ve dünya mirasının korunması konusunda ilde bulunan kültür varlıkları yeniden değerlendirmeye alınacak. Böylece kentin kültür ve turizmde dönüşümü gerçekleştirilecek" diye konuştu.

- SİNOP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title