Haberler

Sinop'ta Ağaçlandırma Çalışması

Sinop Belediyesi ile Yerel Gündem 21 Kent Konseyi'ne Bağlı Kadın Meclisi İşbirliğinde Aşiyan Mevkiine 150 Fidan Dikildi. Fidan Dikme Törenine Sinop Valisi Zeki Şanal, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Tülin Turan, Kadın Meclisi Üyesi Bayanlar, Yavru Tema Üyeleri ile Çok Sayıda Vatandaş Katıldı.

Sinop Belediyesi ile Yerel Gündem 21 Kent Konseyi'ne bağlı Kadın Meclisi işbirliğinde Aşiyan mevkiine 150 fidan dikildi. Fidan dikme törenine Sinop Valisi Zeki Şanal, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Tülin Turan, Kadın Meclisi üyesi bayanlar, yavru TEMA üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, yaptıkları çalışmalarla kenti yeşille kucaklaştırdıklarını söyledi. Yılmazer, "Sinop Belediyesi olarak bizlerde yeşilin ve ormanın önemini bildiğimizden kentimizin yeşil alanlarını çoğaltmak ve yaşanabilir hale getirebilmek için bulunduğumuz en küçük parseli bile yeşillendirme ve ağaçlandırma gayreti içindeyiz. Öncelikle Kuzeykent'te Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile 1 dönümlük alanı ağaçlandırma çalışması yaptık. Tekinoğlu Sokak'taki 2 dönüm alanı zeytinlik yaptık, Karakum yolunda 5 dönüm Sakıp Sabancı ormanı, Karakum'da 3 dönüm 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ormanı, yeniden düzenlenen ve yeni yapılan park ve bahçelerimizde ağaçlandırmaya önem verdik" diye konuştu.

(SÖ-SA)

12.05.2007 18:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title