Haberler

Sinop: Okulda Şiddete Kınama

Türk Eğitim-sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen, Bekteşağa Atatürk Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda (Yibo) Bir Öğrencinin Öğretmeni Tarafından Dövüldüğü İddiaları Üzerine Yaptığı Açıklamada, Olayı Kınadı.

Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen, Bekteşağa Atatürk Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda (YİBO) bir öğrencinin öğretmeni tarafından dövüldüğü iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, olayı kınadı.

Duydukları şiddet haberinin kendilerini oldukça üzdüğünü ve rahatsız ettiğini belirten Şen, "2006-2007 eğitim öğretim yılının başladığı ilk haftalarda okullarımızdan duyduğumuz haberler bizleri rahatsız etmekte ve hayrete düşürmektedir. Okullarda şiddetin önlenmesi hususunda alınacak tedbirler masaya yatırılıp hayata geçirilmeye çalışılırken, sözüm ona öğretmenlerin şiddete başvurduğuna dair iddiaların kamuoyunu meşgul etmesi düşündürücü, düşündürücü olduğu kadar da ibret vericidir. Yatılı okullardaki öğrencilerimiz ailelerinden ayrı oldukları için öğretmeni tarafından daha fazla sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duymaktadır. Hal böyle iken yatılı bir okulda okuyan çocuğumuzun öğretmeni tarafından şiddetli bir şekilde dövüldüğünün ileri sürülmesi elbette ki hafife alınamayacak bir durumdur. Birileri bu vahim olayı ört bas etmeye çalışıp farklı alanlara çekme gayreti içinde olurlarsa, bunun takipçisi olacağımızın ve asla oldu bittiye getirilmesine müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Her ne sebeple olursa olsun öğrencisini döven eğitimciyi şiddet ve nefretle kınıyoruz" diye konuştu.

Ayrıca Turgay Şen, Boyabat İlçesi'nde de üyelerine yönelik fiili bir saldırı olduğunu hatırlatarak, "İlçe teknik lisemizde görev yapan iki öğretmen arkadaşımızın arabalarının önünün başka bir araçla kesilerek, araçtan inenlerin arkadaşlarımıza fiili taarruzda bulunması üzüntü vericidir. Konunun takipçisiyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title