Haberler

İstanbul Diye Sinop'a Bırakılan Kaçaklar, Otogarda Mahsur Kaldı

Güncelleme:

Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren ve İstanbul diye Sinop'a bırakılan 37 Pakistan uyruklu kaçak, otogarda mahsur kaldı.

Türkiye'ye, Van üzerinden yasa dışı yollarla giriş yapan Pakistan uyruklu 37 kaçak, İstanbul denilerek getirildiği Sinop otogarına bırakıldı. Pakistan uyruklu kaçaklar burada bekleyişe başladı. Otogarda zor şartlarda kalan ve İstanbul'a gitmek istedikleri öğrenilen kaçakların üzerinde para olmadığı bu nedenle mahsur kaldıkları belirtildi.

"PARASIZ KİMSE KİMSEYİ TAŞIYACAK DURUMDA DEĞİL"

Sinop Otogarında kafeterya işletmecisi Hayrettin Bozkurt, kaçakların otogarda kaldıklarını belirterek İstanbul'a gitmek için yardım beklediklerini söyledi. Bozkurt, "Ama parasız kimse kimseyi de taşıyacak durumda değil. Bizler sabah bu insanlara biraz katkıda bulunduk. Karınlarını doyurduk. Ama nereye kadar. Öğlen oldu. Tekrar yemek ihtiyaçları var. Akşam olacak tekrar olacak. Bu insanların tuvalet ihtiyaçları var. Temizlik ihtiyaçları var. Her şeyden önce ben bu işin sağlık boyutuna bakıyorum. Bu kente gelen insanların hijyenik bir ortamda mı geliyor? Bir kontrolden geçirildi mi? Bu insanların yayabileceği bir mikrop var mı? Sağlık endişemizi giderecek sağlık kuruluşlarının bilgisi var mı?" diye sordu.

Sinop İstanbul Diye Sinop'a Bırakılan Kaçaklar, Otogarda Bekliyor

Sinop İstanbul Diye Sinop'a Bırakılan Kaçaklar, Otogarda Bekliyor

Sinop İstanbul Diye Sinop'a Bırakılan Kaçaklar, Otogarda Bekliyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pakistan İstanbul Türkiye Sinop Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title