Haberler

Sinop Belediyesi Bilgilendirme Toplantısında Arbede İddiası

Sinop Belediyesi Tarafından Düzenlenen Bilgilendirme Toplantısında İş Akitleri Feshedilen 12 Bayan İşçi ile AK Parti Gençlik Kolları Üyesi Grup Arasında Arbede Yaşandı.

Sinop Belediyesi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında iş akitleri feshedilen 12 bayan işçi ile AK Parti Gençlik Kolları üyesi grup arasında arbede yaşandı.

Belediye hizmetlerinin 3 yıllık icraatlarının anlatıldığı ve Otel Melia Kasım'da düzenlenen bilgilendirme toplantısı sırasında olaylar çıktı. Sinop Belediyesi'nde görev yerleri değiştirilerek çöp hizmetine verilen 12 bayan işçinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenledikleri etkinlik ve söyledikleri parça nedeniyle iş aitlerinin feshedilmesi gerginliğe yol açtı. Bugün iş akitlerinin feshedildiğini öğrenen bayan işçiler, bilgilendirme toplantısında Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'in konuşması sırasında olaya tepki gösterdi. Daha sonra tepkilerine salonun dışında da devam eden bayan işçiler, toplantıya katılan AK Parti Sinop Gençlik Kolları üyeleriyle tartışmaya başladı. Başkanın sözlerini alkışladıkları için gençlik kolları üyelerini suçlayan bayan işçilerle gençler, bir anda birbirine girdi. Uzun süre arbedenin yaşandığı olayda, bazı bayan işçiler yerlere yuvarlandı. Genel İş Sendikası Sinop Şubesi Başkanı Bülent Eroğlu, bayan işçileri uzun süre sakinleştirmeye çalıştı. Zabıta ekiplerinin müdahalede zorlandığı olay sonrası bayan işçiler göz yaşlarının tutamadı. Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'in toplantıdan çıkışı sırasında da iş akitleri feshedilen işçiler alkışlarla protestolarına devam etti.

Genel İş Sendikası Sinop Şubesi Başkanı Bülent Eroğlu, istenmeyen olayların yaşanmasının müsebbibinin yapılan haksız uygulama olduğunu ve işçilerin sabırlarının taştığını savunurken, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ercan Tuna da gençlerin hiçbir şeyle alakalarının olmadığı halde, tahrik edildiğini söyledi.

(SÖ-SA-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title