Haberler

Sınırda Dünkü Bilanço.

Suriye sınırında kaçakçılık yapmaya çalışan motosikletli bir kişi, kaçarken yaptığı kaza sonucu hayatını kaybetti.

Suriye sınırında kaçakçılık yapmaya çalışan motosikletli bir kişi, kaçarken yaptığı kaza sonucu hayatını kaybetti. Kaçakçılarla yaşanan arbedede dün bir Subay, Uzman Çavuş, bir Er ve dört sivil yaralandı.

TSK Türkiye- Suriye sınırında dün yaşanan ve püskürtülen kaçakçılık faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı.

-TÜRKİYE TARAFINDAN SINIRA 20 MOTOSİKLETLE GELDİLER-

Sınırın Şanlıurfa Viranşehir kesiminde saat 18.15'den itibaren, Suriye tarafından kaçakçılık yapmak amacıyla hudut hattına yaklaşan 15-20 Suriyeli, siyasi sınırı geçerek mayınlı sahaya girdi. Suriye'den gelenleri karşılamak, mal transferi yapmak amacıyla Türkiye tarafında bulunan 20 motosikletli de tel örgülere doğru yaklaştı.

Söz konusu kaçakçılara, zırhlı araçlarla müdahalede bulunuldu, müdahale sonrasında Suriye tarafından gelen grup Suriye istikametine, Türkiye tarafında bulunan motosikletli grup da Çömlekçi köyüne doğru kaçtı. Kaçan motosikletlilerden biri düşerek yaralandı ve kaldırıldığı Akçakale Devlet hastanesinde vefat etti. Olay ile ilgili olarak Akçakale Cumhuriyet Savcılığına, Şanlıurfa Valiliğine ve Akçakale İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına bilgi verildi.

-SUBAY HAFİF YARALANDI-

Hatay Narlıca bölgesinde Hacıpaşa Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde ise iki kaçakçının mazot yüklü bidonları traktörün römorkuna yüklerken görülmesi üzerine bölgeye tim gönderildi. Bölgeden uzaklaşırken traktörün römorkunu deviren kaçakçılar yakalandı.

Daha sonra Hacıpaşa beldesinden traktörlerle bölgeye gelen yaklaşık 30 kişi tarafından Devriye Timine taşlı sopalı saldırıda bulunuldu. 150 kişi daha olay yerine gelirken yapılan müdahale sonunda bir subay hafif yaralandı. Toplanan personel olay yerinden uzaklaştırıldı. Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili hukuki süreç başlattı.

-BİR UZMAN ÇAVUŞ VE BİR ER YARALANDI-

Hatay Narlıca kesimindeki Şehit Üsteğmen M.A. Demirbüken Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde ise, kaçakçılar tarafından daha önce kullanıldığı için kapatılan köprünün, öğleden itibaren Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan kaçakçılar tarafından açıldığı ve kullanılmaya çalışıldığı belirlendi. Uyarılan kaçakçılar köprüye yaklaşmaya devam etti. Yaklaşık 30 kişilik kaçakçı grubuna Hatay ili Reyhanlı ilçesi Bohşin köyünden yedi-sekiz traktörle gelen köylülerinde katılması ile grubun sayısı 70-80 kişiye çıktı. Bu durum üzerine bölgede bulunan Hudut Devriye Timi takviye edildi.

Kaçakçı grubun taşlı sopalı saldırısı üzerine, av tüfeği ile (plastik mermi) açılan ateş sonrası bir sivil sol diz kapağının altından, bir sivil kulak memesinden yaralandı. Hafif yaralanan iki sivil şahıs hastaneye sevk edildi. Söz konusu olaylar esnasında bir uzman çavuş ile bir er hafif yaralandı.

-İKİ SİVİL YARALANDI-

Dün ayrıca sınırın Şanlıurfa Akçakale kesiminde saat 22.30'da Suriye ve Türkiye tarafından karşılıklı üçer motosikletin tel engele yaklaştıkları görüldü. Kaçakçılar, Karakol Komutanı ve Ani Müdahale Mangası tarafından sesle, düdükle ve havaya ateş açmak suretiyle ikaz edildi. Bu sırada Suriye tarafından bölgede bulunan askerlere 2-3 el hafif silahla ateş açıldı. Açılan ateşe misliyle mukabele kapsamında ateşle karşılık verildi. Mayın tarlasında bulunan söz konusu grup Suriye istikametine, Türkiye tarafında bulunan grup ise kuzey istikametine doğru kaçarak bölgeden uzaklaştı. Olaydan sonra Akçakale Jandarma Komutanlığına başvuran iki sivil şahsın kalçasından ve ayağından vurulduğu öğrenildi, olay Diyarbakır Askeri Savcılığına bildirildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Şanlıurfa Akçakale Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title