Haberler

Sınırda "canlı bomba" yeleğiyle yakalanan DEAŞ sanıklarına hapis cezası

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde üç yıl önce Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışırken "canlı bomba" yeleği, demir bilyelerle güçlendirilmiş 12 patlayıcı madde bloku, 2 el bombası fünyesi ve 2 elektrikli fünyeyle yakalanan 5 sanık, 5 yıl 6 ay 20 gün ile 13 yıl 20 gün arasında değişen hapis...

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde üç yıl önce Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışırken "canlı bomba" yeleği, demir bilyelerle güçlendirilmiş 12 patlayıcı madde bloku, 2 el bombası fünyesi ve 2 elektrikli fünyeyle yakalanan 5 sanık, 5 yıl 6 ay 20 gün ile 13 yıl 20 gün arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Yahya İsa Ömer, Süleyman El Şeyh ile avukatlar katıldı. Duruşmaya sanıklar Khaled Zemo, Züher Muhammed ile 18 yaşın altındaki A.İ. katılmadı.

Sanık Ömer, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, Türkiye'ye çalışmak için geldiğini, içerisinde patlayıcı bulunan çantaları kendisinin taşımadığını, kendisine iftira atıldığını öne sürdü.

Sanık Şeyh ise sınırın Suriye tarafının DEAŞ'lılarca kapatıldığını bu nedenle Türkiye'ye geçmeye çalıştığını, yakalanan patlayıcılarla bir ilgisinin olmadığını iddia etti.

Duruşma savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, Karkamış ilçesi Türk Yurdu Piyade Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, terör örgütü DEAŞ'ın sınırdan patlayıcı geçirileceği bilgisi üzerine 22 Mart 2016'da bir grubun Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalandığını, arazide yapılan aramada siyah poşet içerisinde patlamaya hazır canlı bomba yeleği, üzerinde bilye ile güçlendirilmiş 12 parça patlayıcı, 2 el bombası, elektrikli fünye ve ateşleme anahtarının ele geçirildiğini belirterek, olayda yakalanan sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Şeyh, Ömer ve Zemo'ya "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından 13 yıl 20'şer gün hapis ve 2 bin 500'şer lira para cezası verdi.

Sanık Züher Muhammed hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmeden heyet, sanık A.İ'yi de "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından 18 yaşından küçük olması nedeniyle indirim uygulayarak 5 yıl 6 ay 20 gün hapis ve bin lira para cezasına çarptırdı.

Heyet, tutuklu sanıkların bu halinin devamına da karar verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title