Haberler

Sınırda Bayramlaşma Başladı

Kilis Valisi Nevzat Turhan, Yatılı Bayramlaşma İçin Gelen Suriyelilerin, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Geçiş Süresinin Bir Gün Uzatıldığını Bildirdi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, yatılı bayramlaşma için gelen Suriyelilerin, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş süresinin bir gün uzatıldığını bildirdi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan ve Halep Valisi Tamer Al-Hacce, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda bir araya gelerek, Suriyelilerin giriş yaptığı alanda incelemelerde bulundu.

Kilis Valisi Turhan, yaptığı açıklamada, dost ve kardeş Suriye halkını Kilis'te ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Kilis ve Halep valilikleri arasında imzalanan protokol kapsamında 48 saatliğine Suriyeli ailelerin Türkiye'deki yakınlarını görmek için Kilis'e geçiş yapabileceklerini ve geçişin dün başladığını anımsatan Nevzat Turhan, Halep Valisi Al-Hacce'nin geçiş süresinin bir gün uzatılması teklifini kabul ettiklerini belirtti. Vali Turhan, şunları kaydetti:

''Suriyeli vatandaşların yatılı bayramlaşma için Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş süresini bir gün uzattık. Geçişler yarın da sürecek. Ayrıca, saat 15.00'e kadar olan geçişlerin de saat 17.00'e uzatılmasını kararlaştırdık. Kilis Valiliği olarak Suriye vatandaşlarının hiçbir sıkıntı çekmeden yakınlarının yanına gelmesi için Türk ve Suriyeli yetkililer seferber olmuş durumda.''

Halep Valisi Tamer Al-Hacce de açıklamasında, Türk vatandaşlarının bayramını kutladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title