Haberler

Sınıra göçmen akınında 6'ncı gün; Yunan güvenlik güçleri ateş açtı (3)

YARALILAR DHA'YA KONUŞTUPazarkule Sınır Kapısı çevresinde bekleyen bir grup göçmenin sabah saatlerinde sınırı geçmek istemesi üzerine Yunan güvenlik güçlerince açılan ateş sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

YARALILAR DHA'YA KONUŞTU

Pazarkule Sınır Kapısı çevresinde bekleyen bir grup göçmenin sabah saatlerinde sınırı geçmek istemesi üzerine Yunan güvenlik güçlerince açılan ateş sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralılar, yaşadıklarını DHA'ya anlattı.

'KOLUMDAN VE AYAĞIMDAN YARALANDIM'

Yaralılardan İranlı Adel Jaberi, "Biz beş gündür orada oturuyoruz. Sınıra gittik açmadılar, gaz bombası attılar. Diğer tarafa geldik. Açık alan olduğu için baktılar ki gaz bombası etkilemiyor, herkes kaçmıyor, ateş açtılar. Kaçarken ayağımdan vurdu. Bir arkadaşımı vurmuştu, onu kaldırırken elimden vurdu. Kolumdan ve ayağımdan yaralandım. Arkadaşım da yere düştü" diye konuştu.

'MERMİYLE SALDIRMAYA BAŞLADILAR'

Bacağından yaralanan Afganistanlı Aladdin Nizami de "Sınırdan o tarafa geçmeye çalışıyorduk. Yunan polisleri karşımızdaydı. Hiç tepki vermeden hemen saldırmaya başladılar mermiyle. Ayağıma mermi geldi. 10 dakika boyunca yürümeye çalıştım. Beni yakalayıp, tekmeyle ayağıma vurdular" dedi.

5 YARALI TEDAVİ ALTINDA

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, yaralıları ziyaret ederken, Trakya Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Burak Sayhan yaptığı açıklamada, "29 Şubat'tan günümüze kadar toplam 27 göçmen, acil servimize başvudu. Bunlardan 6'sı bugün geldi. Biri olay yerinde vefat etmişti.  5'inin ise acil serviste takip ve tedavileri devam ediyor. Bir hastamızın kafatasında kırık, içinde de kurşun bulunuyor. 2 hastamızda ateşli silah yaralanmasına ait lezyonlar var. Bir  hastamızın darba bağlı burnunda kırık mevcut. Diğer hasanın ise kolunda metal içerikli parçalar vardı çıkardık" dedi.

Semih ÇALIŞKAN-İdris TİFTİKCİ-Can EROK/EDİRNE,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Üniversitesi DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title