Haberler

Sınır Tanımayan Doktorlar En Büyük Tıp Kuruluşlarından Biri"

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) İspanya Başkanı David Noguera, Sınır Tanımayan Doktorlar Platformu'nun dünyada en büyük tıp kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, "Kıtlık, doğal afet ve çatışma durumlarında hayat kurtarmaya ve acıları azaltmaya çalışıyoruz.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) İspanya Başkanı David Noguera, Sınır Tanımayan Doktorlar Platformu'nun dünyada en büyük tıp kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, "Kıtlık, doğal afet ve çatışma durumlarında hayat kurtarmaya ve acıları azaltmaya çalışıyoruz. Bu krizden etkilenen insanların saygınlığını korumaya çalışıyoruz." dedi.

"Sınır Tanımayan Fikirler" temasıyla Türkiye'nin iş ve markalar dünyasını, yaratıcı endüstrilerini, ilham verici isim ve projeleriyle buluşturan "Brand Week İstanbul" devam ediyor.

"Sınır Tanımayan Doktorlardan İlham Veren Hikayeler" başlıklı konuşmasında Noguera, saha çalışmasından gelen Fransız doktorların, sahada yaptıklarının yeterli olmadıklarını hissederek, 1971 yılında doktorlar ve muhabirleri bir araya getirerek kurdukları Sınır Tanımayan Doktorlar Platformu'nun, dünyadaki en büyük bağımsız sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.

Çok büyük felaketlerde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Noguera, son 10 yılda dünyada 100'ün üzerinde çatışmanın ortaya çıktığını belirtti.

İklim değişikliğiyle daha fazla doğal afetin ortaya çıkacağını aktaran Noguera, "Beslenme yetersizliği olacak. Çatışmalar doğacak. Yine hastalıklar çok ciddi artacak. Ebola krizini hatırlarsınız. İnsanlardan daha hızlı yayılabilen hastalıklardan bahsediyoruz. Bu bulaşıcı ve salgın hastalıklar nedeniyle insanlar güney kuzey arasında göç etmeye başlayacak. Nüfus artmaya devam ediyor." diye konuştu.

David Noguera, insani yardım çalışmalarının sosyal ağlar ve teknolojiler gibi yeni iletişim paradigmalarına alışmak durumunda olduğunu çünkü bu gibi doğal afetlerden kaynaklanan sorunların çözümünde bu teknolojilerden faydalanılması gerektiğine işaret etti.

"Hayat kurtarmaya ve acıları azaltmaya çalışıyoruz"

"Sınır Tanımayan Doktorlar" başlığı altında doktorları ve muhabirleri bir araya getirmenin inovatif bir fikir olduğunu belirten Noguera, şunları kaydetti:

"Sınır Tanımayan Doktorlar Platformu dünyada en büyük tıp kuruluşlarından biri. 6 milyondan fazla özel bağışçımız var. Bugün itibarıyla 4,5 milyar avroluk bir bütçeden bahsediyoruz. 40 bin çalışanımız var. 80 bin insana yardım ediyoruz. Hasta konsültasyonları yapıyoruz. Sıtma projelerimizi yürütüyoruz. Kıtlık, doğal afet ve çatışma durumlarında hayat kurtarmaya ve acıları azaltmaya çalışıyoruz. Bu krizden etkilenen insanların saygınlığını korumaya çalışıyoruz. Bizim öykümüzde inovasyona baktığımız zaman ise 2003 yılında diğer kurumlarla ortaklık kurduk ve göz ardı edilen salgın hastalıklarla mücadele inisiyatifi altından bir çalışma yürüttük. Gelişmiş, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde ebola gibi farklı bulaşıcı hastalıklarla mücadele için neler yapılabileceğini tartıştık."

Dünyada çok sayıda insani kriz yaşandığına dikkati çeken Noguera, bu krizlerin, siyasi gündemler ve çok uluslu şirketlerin müdahalesi gibi küresel boyuta sahip olduğunu vurguladı.

Noguera, insani yardımlara katkıda bulunmak isteyenleri sivil toplum kuruluşlarına destek olmaya davet ederek, bu tür kuruluşların yardımlarının illerin sınırlarını aşacağını ve sınır tanımayan bir başarı haline geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title