Haberler

Sınır Tanımayan Doktorlar'dan Rohingyalılar İçin Hastane

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingyalılara hizmet verecek yeni bir hastane kurdu.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingyalılara hizmet verecek yeni bir hastane kurdu.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu MSF, Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'teki kamplara sığınan yaklaşık 700 bin Rohingyalının yaşadığı Kutupalong-Balukhali kampının merkezinde yeni bir hastane açtı.

Cox's Bazar'ın engebeli coğrafyasını şekillendiren tepelerden birinin üstüne kurulan hastaneye "Tepedeki Hastane" adı verildi.

İnşaat çalışmaları şubat ayının başında başlayan ve 2 ay içinde tamamlanan 100 yataklı hastane, Myanmar'da 25 Ağustos 2017'de başlayan yoğun şiddet olaylarından kaçan binlerce Rohingyalı'nın bu bölgeye gelmesiyle oluşan ihtiyaçları karşılayabilmek ve acil durumlarda tıbbi müdahale kapasitesini güçlendirmek için kuruldu.

Aynı zamanda muson yağmur mevsiminin başlamasıyla kamplarda sağlık hizmetine erişimin daha da zorlaşacağını öngören MSF ekipleri, bölgede yarı kalıcı nitelikte bir tesis kurarak, hastane binalarını beton zemin üzerine oturtan metal bir iskelet sistemi uyguladı.

Hastanede; acil servis, yoğun bakım ünitesi, tıbbi analiz laboratuvarı, yetişkinler ve çocuklar için yatarak tedavi birimleri, yenidoğan yoğun bakım ünitesinin de bulunduğu bir doğum bölümü, bulaşıcı hastalıklara karşı tedavi görenler için karantina bölümü ve ağır beslenme yetersizliği çeken çocuklar için yoğun terapötik beslenme merkezi bulunuyor.

Hastanede görev yapacak MSF ekibi, solunum yolu enfeksiyonu ve ishal gibi mülteci kamplarında sık rastlanan sağlık sorunlarını tedavi edebilecek. Ayrıca, cinsel şiddete maruz bırakılma, travma yaralanmaları ve solunum yetmezliği gibi acil durumlara yönelik sağlık hizmeti de verilecek. Ameliyat gerektiren durumlarda hasta, durumu sabitlenerek ameliyathanesi bulunan başka bir hastaneye sevk edilecek.

Hastanede sunulan sağlık hizmetleri arasında aile planlaması konusunda danışmanlık ve kadınların adet düzensizliği sorunları için tıbbi destek imkanı da mevcut.

Hastanede, yağmur mevsiminde sık görülen kolera ve hepatit E gibi salgınlara müdahale etme imkanı da mevcut.

- Kronik hastalıklar hastanede tedavi edilebiliyor

Açıklamada görüşüne yer verilen MSF'nin Cox's Bazar'daki acil durum koordinatörü Francesco Segoni, yetişkinlerde en önemli ölüm nedenleri arasında bulunan diyabet, yüksek tansiyon, kronik obstruktif akciğer hastalığı ve astım gibi kronik hastalıkları da hastanede tedavi edebildiklerini belirtti.

Muson yağmurlarıyla birlikte oluşan su birikintilerinden ve sivrisineklerden bulaşan hastalıkların görülebileceğine dikkati çeken Segoni, Rohingyalıların yerleşim alanının aşırı derecede kalabalık olması ve yeterli sanitasyon şartlarının sağlanamaması nedeniyle bu hastalıkların hızla yayılabileceğine işaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Bangladeş Myanmar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title