Haberler

    Sınır Kontrollerine Bir Yıl Sınırlaması

    Yeni tasarı, Schengen'de iç sınır kontrollerinin gerektiği durumlarda bir yıla kadar orantılı ve denetimli bir şekilde yeniden başlatılabilmesine olanak sağlıyor.

    Yeni tasarı, Schengen'de iç sınır kontrollerinin gerektiği durumlarda bir yıla kadar orantılı ve denetimli bir şekilde yeniden başlatılabilmesine olanak sağlıyor. Avrupa Konseyinden yapılan açıklamaya göre yasa tasarısı Konsey Başkanlığına konuyu Avrupa Parlamentosu ile müzakereleri başlatma yetkisi veriyor. Yasa tasarısı üye devletlerin kamu politikalarını ve iç güvenliklerini ciddi şekilde tehdit eden konularda alacağı önlemlere esneklik getirecek. Tasarı ayıca iç sınır kontrollerinin sadece son çare olarak kullanılmasını garanti ediyor.

    ORANTILI YAPILMALI

    Bulgaristan İçişleri Bakanı Valentin Radev, konuya ilişkin açıklamasında, "Schengen bölgesi Avrupa genelinde birçok insana eşsiz faydalar sağladı. Bugün yapılan anlaşma bu başarıların korunmasını hedefliyor" dedi. Radev, tasarının üye ülkelere karşılaştıkları ve giderek karmaşıklaşan güvenlik sorunlarıyla mücadelede gerekli enstrümanları sağladığını, bu tepkinin orantısız hale gelmesini de önleyerek bunu yapacağını söyledi.

    Yeni tasarıda iç sınır kontrollerinin mevcut yasadaki sebeplerle en fazla bir yıla kadar süreyle tekrar konulabilmesi de yer alıyor.

    Tasarı aynı zamanda sınır kontrollerine ilişkin önlemlerin, risk yönetiminin ve danışmanlık mekanizmalarının orantılı bir şekilde yapılması için bazı koruyucu önlemler içeriyor.

    Açıklamaya göre iç sınır kontrolü altı aydan fazla devam ederse, Komisyon buna ilişkin bir görüş bildirmek zorunda.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title