Haberler

Sınır kenti Kilis'in tarihi 3 ciltlik kitapla anlatıldı

Güncelleme:

Kilis Belediyesinin destekleriyle tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması için hazırlanan 3 ciltlik "Kilis Kazası Halep Vilayet Salnameleri" eserinin tanıtımını yapıldı.

Kilis Belediyesinin destekleriyle tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması için hazırlanan 3 ciltlik "Kilis Kazası Halep Vilayet Salnameleri" eserinin tanıtımını yapıldı.

Prof. Dr. Bilgehan Pamuk tarafından Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan "Kilis Kazası Halep Vilayet Salnameleri" adlı eserde 1867'den 1908'e kadar kentte yaşanan gelişmeler ele alındı.

Belediye Başkanı Servet Ramazan, Kilis Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında, belediye olarak memleketin köklü tarihini önemsediklerini söyledi.

Ramazan, kent adına gurur verici bir eser ortaya çıktığını belirterek, "Bu kitabın her bir sayfasında bu tarihi dokuyu hissedebileceğinize eminim. Tam anlamıyla memleketimizin adına gurur verici bir eser ortaya konması sevindirici. Bu nadide eserin tarihi değeri olduğu kadar akademik değerinin de olduğunun farkındayız. Eserimiz için ilk etapta 1000 takım 3 bin cilt kitap hazırlattık. Başta Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi olmak üzere ülkemizin önemli kurum ve kütüphanelerine birer takım gönderdik." dedi.

Osmanlı arşivleri taranarak hazırlandı

Prof. Dr. Bilgehan Pamuk da kitabı hazırlayarak hayallerini gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Kitabı hazırlarken yaklaşık 9 bin 800 sayfalık bir külliyatı taradığına dikkati çeken Pamuk, "Rahmetli Belediye Başkanı Abdi Bulut ile başlayan bir süreçti. Özellikle Osmanlı Devletinin 19. yüzyılında dikkat çekilen kazalarından bir tanesi Kilis'teki pozisyonunu, durumunu ortaya koymayı arzu ediyorduk. Bu süreçte Kilis kazasının demografik, nüfus yapısını, idari ünitelerini, yöneticilerini, şehrin dinamiklerini, nasıl kırsal bir yapılanmaya sahip olduğunu müştemilatlı şekilde ortaya çıkarmaya çalıştık. Çok ilginç verilere ulaştık." şeklinde konuştu.

Pamuk, önemli sonuçlar elde ettiklerine değinerek, önemli bir eser ortaya çıkartmanın gururunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kilis Belediyesi Osmanlı Kilis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title