Haberler

Sınır Kapısı Açılacak

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Papadopulos için Kıbrıs'ta tek çözümün eğemenliğini Kuzey'e yaymak olduğunu söyledi. Talat, diğer sınır kapıları gibi Lokmacı kapısının açılacağını belirtti.

Lokmacı kapısının açılması konusunda Kıbrıs Türk tarafından kaynaklanan hiçbir sorun bulunmadığını vurgulayan Talat, kapının açılması için ara bölgede herhangi bir statü değişikliğine de gerek olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Talat, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'nun (BRT) 44.  kuruluş yıldönümünü dolayısıyla Kurum Müdürü Ahmet Okan başkanlığındaki  yönetim kurulunu kabul etti.

Kabulde yaptığı açıklamada, Rum yönetimi lider Tasos Papadopulos'un,  Lokmacı kapısının Türk tarafının engellemeleri nedeniyle açılmadığına  ilişkin iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu vurgulayan Talat, "Bu iddiaların hiçbir somut unsuru yoktur. Kıbrıs Türk tarafı şunu yapmadı diye bir iddiada bulunmuyor. Sadece kendisinin birtakım talepleri var. Onları yerine getirmediğimizi iddia edebilir. Biz onları yerine getirmek zorunda değiliz" dedi.

Talat, Lokmacı kapısının yılbaşı öncesinde açılmasının, Türk tarafının  hazır olmasına rağmen bu şartlarda mümkün olmadığını da söyledi.

Talat, Papadopulos'un 8 Temmuz sürecine yönelik önerileriyle ilgili soruya karşılık da "Temel ilkelerini söyledi, hayal aleminde yaşıyor.  Onun için tek çözüm Kuzey'e de egemenliğini yaymaktır, ki bu mümkün  değil. Böyle düşünüyorsa Kıbrıs'ta çözüm çok zor demektir" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, AB'nin Kıbrıs Türkleri ile 12 başlık altında müzakerelere başlayacağı yönündeki açıklamalarla ilgili soruyu ise  "Kendi içimizde değerlendirdikten sonra açıklama yapmayı tercih  ediyorum" diyerek yanıtsız bıraktı.

   

Cumhurbaşkanı Talat, Rumların çok ciddi manipülatif haber atakları yaptığına işaret ederek, başta devlet kurumları olan BRT ve Türk  Ajansı-Kıbrıs (TAK) olmak üzere, basının dikkatli olması gerektiğini  söyledi.

Talat, manipülasyonlarla gerçekleri birbirinden ayıracak unsurların  halka duyurulması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title