Haberler

Sınıftan İçeri 'Çat Kapı' Mehmet Akif Ersoy Girdi

Sınıftan içeri 'Çat Kapı' Mehmet Akif Ersoy girdiÇANAKKALE - Çanakkale'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür Müdürlüğü ve GESTAŞ A.Ş.

Sınıftan içeri 'Çat Kapı' Mehmet Akif Ersoy girdi

ÇANAKKALE - Çanakkale'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür Müdürlüğü ve GESTAŞ A.Ş.'nin işbirliğinde 'Çat Kapı' projesi kapsamında, il genelinde ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlikle Milli Şair ve İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, 81. ölüm yıldönümünde anıldı. Tiyatro oyuncuları, Mehmet Akif Ersoy kılığına bürünüp çat kapı sınıflara girerek şairin dilinden öğütlerde bulundu. Öğrenciler ise bu manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Çanakkale'de Milli Şair ve İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy ölümünün 81. yıldönümünde ilk kez yapılan bir etkinlikle öğrencilerle birlilkte anıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür Müdürlüğü ve GESTAŞ'ın ortaklaşa organizasyonunda 'Çat Kapı' projesi kapsamında il genelinde 7 bin ortaokul öğrencisine Mehmet Akif Ersoy hatırlatıldı.

Proje kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu'nda mini bir tiyatro gösterimiyle çat kapı sınıflara giren dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver ve Mehmet Akif Ersoy kılığındaki tiyatrocular, öğrencilere Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve yazdığı birbirinden anlamlı şiirleri anlatarak o günleri yaşamalarını sağladı. Mizansen gereği, ilk olarak sınıfa giren Tanrıöver, öğretmene Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un okula geldiğini ve sınıfta öğrencilerle buluşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine öğretmen Tanrıöver'e izin vererek, Mehmet Akif Ersoy'u sınıfa davet etti. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy sınıfa girerek, hayatı ve yazdığı birbirinden anlamlı şiirleri öğrencilerle paylaştı. Aniden karşılarında dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver'i ve Mehmet Akif Ersoy'u gören öğrenciler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Düzenlenen programla ilgili İl Milli Eğitim Müdür Osman Özkan, "Kültür İl Müdürlüğümüzün organize ettiği, GESTAŞ'ın da paydaşı olduğu program çerçevesinde Milli Şairimiz, üstadımız Mehmet Akif Ersoy'u hatırlamak, anmak adına sizlerle buluşturmak istedik. Gerçekten İstiklal Marşı'na ne söylesek az. Her defasında okuduğumuzda yüreğimiz kabarıyor, cesaretimiz, kahramanlığımız artıyor" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ise, "Mehmet Akif Ersoy'un 81. ölüm yıldönümünde onu rahmet ve minnetle anıyoruz. Aynı zamanda bize bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizi en güzel şekilde anlatan şiirleri de kaleme alan İstiklal Marşı'mızın dev şairi Mehmet Akif Ersoy. Bu anlamlı günde bu küçük ama belki etkileyici etkinlikle sizleri buluşturduk, kavuşturduk. Ben Çanakkale'yi ve Çanakkale Savaşlarını ondan daha iyi ve daha güzel bir şekilde anlatan bir şair görmedim" diye konuştu.

GESTAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın, "Mehmet Akif Ersoy kişiliğiyle, dinine bağlılığıyla, samimiyetiyle olan duygularını İstiklal Marşımıza yansıttı. Bizlerin de hem bireysel olarak, hem toplumsal olarak ve de kurumsal olarak aslında onun bu mirasını gençlere, gelecek nesillere yaymak en önemli görevimiz olmalı. Biz de bu vesileyle buradayız. İnşallah sizlerde bir etki bırakabilmişizdir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Çat Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title