Haberler

"Singles Day" Alışveriş Çılgınlığına Bu Yıl Türkler Katıldı

Güncelleme:

Çin'de her yıl Bekarlar Günü olarak kutlanan 11 Kasım gününde "online alışveriş" sektöründe satış patlamaları yaşanıyor.

Aliexpress'in başlattığı Singles Day alışveriş etkinliği, bu yıl 25 milyar doları aşan satış rakamlarıyla rekor kırdı. Türklerin yoğun ilgi gösterdiği bu özle günde ininal kart kullanımı da 22 kat artış gösterdi.

11 Kasım tarihi dört tane bir rakamının yan yana gelmesinden dolayı Dünya Bekarlar Günü (Singles Day) olarak kutlanıyor. Bu tarihte tüm dünya adeta alışveriş yarışına giriyor. Aliexpress'in başlattığı Singles Day alışveriş çılgınlığı dünyanın en büyük ticaret günü olarak görülüyor. Bu sene, 24 saat içerisinde yapılan satış toplamı, ABD'de alışveriş çılgınlığının yaşandığı Black Friday ve Cyber Monday'deki satışların toplamını da geride bıraktı. Aliexpress'in festivalin ilk 30 dakikasında 7 milyar dolara yakın satış yapması dikkat çekti. Saniyede 256.000 işlem gerçekleşti.

Türkler ödeme yöntemi olarak ininal'ı tercih etti
Türklerin de ilgi gösterdiği bu alışveriş çılgınlığında Aliexpress üzerinden yapılan alışverişlerde ödeme yöntemi olarak ininal tercih edildi. Bekarlar Günü'nde yapılan alışverişlerle birlikte ininal kullanımı 22 kat artış göstererek büyük bir hacim sağlandı.

ininal Pazarlama Müdürü Mert Alankaya, "ininal'ın ön ödemeli kartları, tüm dünyada Mastercard'ın geçtiği 42 milyonun üzerinde noktada kullanılabiliyor. Bu kartlar aynı zamanda kullanımı kolay, güvenli ve hızlı bir ödeme yöntemi olarak da ön plana çıkıyor. Ayrıca bugün Türkiye'de halen bankacılık ekosisteminin kapsama alanı dışında kalan 25 milyondan fazla insan bulunuyor. ininal, banka kullanıcısı olmayan kitleye de ön ödemeli kartlarla gerek dijital ortamlarda gerekse fiziksel ortamlarda finansal özgürlük tanıyor. Tüm dünyada satışların patlama yaşadığı Yalnızlar Günü'nde ininal'ın tercih edilmesi hem arzu ettiğimiz hem de beklediğimiz bir sonuç oldu. ininal'ın güvenli bir ödeme yöntemi olarak tercih edildiğini görüyoruz. 11.11 Singles Day'de gördüğümüz bu trendin 24 Kasım Black Friday ve 27 Kasım Cyber Monday günlerinde de göreceğimize inanıyoruz." Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title