Haberler

Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" Projesi

Yalova'da, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi arasında "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" Projesi kapsamında protokol imzalandı.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen protokol törenine İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Hüseyin Çibir ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Özdemir katıldı.

Çibir, burada yaptığı konuşmada, proje ile hedeflerinin öğrencileri bağımlılıktan uzaklaştırarak onları eğitim, kültür ve sanatla buluşturmak olduğunu belirtti.

Geçen yıl tüm paydaşlarıyla Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Projesini planladıklarını anlatan Çibir, şunları kaydetti:

"İlimizin tüm ilçelerindeki öğrencilerimizi dahil ederek projemizi gerçekleştirdik. Bu yıl ikincisi gerçekleştiriyoruz. 'Sinemaya gitmeyen öğrenci kalmasın' sloganıyla başladığımız projede, yüzde 100 oranını herhangi bir aksaklık olmadan tamamladık. Bizlere destek veren paydaşlarımıza teşekkür ederim. Burada kazanan eğitim camiasıdır, öğrencilerimizdir."

İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali ise Kültür Turizm Bakanlığı tarafından konularının belirlendiği filmlerle çocukları buluşturduklarını dile getirerek, "Okullarımız örgün eğitim kurumlarıdır. Şu an yapılan etkinlik yaygın eğitimin unsurlarıdır. Sanat, kültür ve sporla buluşturarak, çocuklarımızın ruhsal gelişimine katkı sunmayı amaçladık. Toplumda sağlıklı ve paylaşımcı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bu etkinliklerin büyük önemi var." diye konuştu.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Özdemir de Yalova'daki öğrencileri sinema ile buluşturulduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından paydaşlar protokolü imzaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Yalova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title