Haberler

Sinemanın Hanımefendi Oyuncusu Hülya Koçyiğit

Güncelleme:

Türk sinemasının efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit, 50 yıllık evliliğinin sırrını "Saygı, sevgi ve sabır" olarak açıkladı.

Yarım asrı bulan evliliği ile aile birliğine de örnek olan Hülya Koçyiğit, halkla söyleşi yapmak için geldiği Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da hanımefendi kişiliğiyle sevenlerinin gönlünde bir kez daha yer edindi.

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezlerinin davetlisi olarak geldiği iki kentte, gazetecilerin sorularını da yanıtlayan ünlü isim, sağlığından torunlarına ve büyük anneliğine kadar birçok konuda soruları cevaplandırdı.

"EVLİLİK PAYLAŞMAK İÇİNDİR"

Kadının çok güçlü bir varlık olduğunun altını çizen Koçyiğit, Allah'ın kadına 'anne' olmak gibi bir ayrıcalık ve olağanüstü bir duygu hediye ettiğini kaydetti. Eş, anne, ev kadını ve çalışıp üretmesiyle kadının toplumda aynı anda birçok rolü üstlenebildiğine dikkat çeken Koçyiğit, "Bunu yaşayan milyonlarca kadınımız var. Toplumun içinde kadının var olması demek, o toplumun ilerlemesi, medenileşmesi demektir. Kadının girdiği her yer güzelleşiyor; kadının elinin değdiği her şey bambaşka oluyor. İş hayatı da, ev hayatı da böyle oluyor. Hayat denilen şey paylaşmaktır. Niçin evlilik yapıyoruz? Hayatı paylaşmak için…"dedi.

"EVLİLİKLERDE SABIR ÇOK ÖNEMLİ"

Gerçekten birey olarak ayaklarının üzerinde duran, meslek sahibi olmuş, kararlarını verebilen, sorumluluklarını yerine getiren çiftlerin yanında sevginin azaldığı ve tek taraflı fedakârlıkların yapıldığı evliliklerin yürütülmesindeki güçlükler üzerinde duran Koçyiğit, şöyle devam etti:

"Böyle ailelerde yetiştirilen evlatların geleceği çok daha önemlidir. Her zaman değil; bazı durumlar da boşanmada bir seçimdir. Ancak sabır çok çok önemlidir. İnsan olarak bütün duyguları tadarak, tanıyarak, yaşayarak, hayatımızı yönlendirmeliyiz. Sabır dünyanın en güzel ve doğru duygusudur. Evliliklerde hemen bir şiddetle, heyecanla (ayrılmak için) karar vermektense, sabır edip onun düzelmesi için emek sarf edilmelidir. (Boşanmak için) Çok çabuk karar vermemek lazım. Evlilik için de çok çabuk karar vermemek lazım. Tanımak, anlamak, idrak etmek ve ondan sonra karar vermek gerekiyor. Artık günümüz modern çağda tamam aileler birbirlerini tanıyorlar, birbirlerine yakıştırıyorlar; ama gençlerin de birbirlerini tanımalarına izin vermelidir."

"AŞK BÜYÜK BİR HEYECAN"

Evlilikte 50. yılına girdiğini hatırlatan beyazperdenin starlarından Koçyiğit, 'aşk' denilen duygunun binlerce yıldır tanımlanamadığını dile getirdi. Aşkın büyük bir heyecan ve insana her şeyi yaptırabildiğine işaret eden Koçyiğit, şöyle devam etti:

"Bir nevi sarhoşluk gibi bir şeydir. Gözün hiçbir şeyi görmüyor. Bu duygu yerini (zamanla) saygıya, sevgiye, takdire ve sabra bırakıyor; elbette tek taraflı bir özveri olmaz. İki tarafın da aynı özveride bulunması gerekiyor. Kadın olarak yaradılışımız gereği zaten fedakâr insanlarız. Evimizin işini de yapmayı, çocuğumuza da bakmayı, alışverişte yapmayı biliyoruz; bütün bunları zaten yapıyoruz. Ama eşimiz bize 'aferin, ne kadar düşüncelisin, ne kadar güzel yapmışsın, sana nasıl yardımcı olabilirim' dese hayat daha kolaylaşacaktır. Tatlı dil, anlaşılıyor olmak; gerçekten aradığımız tek davranış bu. Kadın olarak hep bunu arıyoruz. Hazırladığım yemeği sofraya koyarken eşim yardım ettiğinde ne kadar mutlu oluyorum. Hemen daha hevesli ve heyecanlı o sofrayı kuruyorum. Bu hepimizin yaşadığı bir duygu. Kadın çalışmaktan, üretmekten ve evinin hanımefendisi olmaktan hiçbir zaman yüksünmez, 'ben yoruldum' demez. İş onu her zaman anlayan, takdir eden ve onu destekleyen ve iki tane hoş güzel söz eden bir eşin varlığıdır."

"MEHMETÇİK ÇOK HAKLI BİR OPERASYON YÜRÜTÜYOR"

Gazetecilerin sorusu üzerine, Mehmetçiğin Afrin'de çok haklı bir operasyon yürüttüğünü ifade eden Hülya Koçyiğit, şunları söyledi: "Çünkü yıllarca terör mağduru olduk. Ve hala terörün şiddetle hazırlanıp üzerimize doğru geldiğini fark ettiğimiz için onları durdurma nedeniyle ordayız. İşgal nedeniyle orda değiliz bu çok açık. Özellikle sivillerin kaybolmaması, sivillerin zarar görmemesi için Mehmetçik çok özen gösteriyor. Bütün kalbimle tüm anneler gibi duam onlarla; onların tırnakları bile kırılmasın diye niyaz ediyorum. İnşallah, sonuçta Mehmetçiğin oradan muvaffak olarak dönmesini diliyorum."

Koçyiğit, sinema konusunda ise, "Ben sinemayı bıraktım diyemem; çünkü sinema insanı bırakır. İnsanı anlatan hikayeler bunlar. Her yaşta kişilerin birtakım öyküleri vardır. Dolayısı ile bir gün öyle bir proje karşıma çıkar ki tekrar kameranın önüne geçmek için heyecan duyarım." diye konuştu.

ANNELERE MESAJ

Hülya Koçyiğit, sağlık durumu ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, annelere seslenerek, "Lütfen dualarınızı dikkatli yapın. Kızım Gülşah meme kanseri olduğunda 'Allah'ım neden ben değil kızım' dedim. Ben de kanser oldum. Şükürler olsun şimdi ikimiz de iyiyiz" diye konuştu.

YÖRESEL TATLARLA DİYET BOZDU

Yeşilçam'a damgasını vuran Hülya Koçyiğit, zengin mutfağı ile ünlü Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'nın yöresel yemeklerinden tadarak, diyet de bozdu. "Kendime bugün izin verdim" diyerek, Kahramanmaraş'ın ünlü Kervan lokantasında Maraş dondurmasını bıçakla kesen, Şanlıurfa'nın "Şıllık tatlısını" da ilk kez tattığını anlatan Hülya Koçyiğit, yemek sırasında yanına gelen hayranlarının hiçbirinin de fotoğraf çektirme isteğini kırmadı.

KAHRAMANMARAŞLI HÜLYA KOÇYİĞİT

Hülya Koçyiğit'e Kahramanmaraşlı Hülya Koçyiğit de sürpriz yaptı. Nüfus cüzdanını çıkartarak, "Hülya Koçyiğit" adını gösteren hayranı ünlü yıldızı şaşırttı. Kimlik kartı ile birlikte fotoğraf çektiren Hülya Koçyiğit'ler, bu anıyı fotoğrafla da ölümsüzleştirdiler.

"DİZİ İÇİN ANLAŞTIĞIM BİR PROJE VAR"

Sunucu Özlem Yıldız ise oyunculuğa uzun bir süre ara verdiğini hatırlatarak, yaklaşık 10 yıl önce biri sinema filmi olmak üzere 6, 7 dizide oynadığını söyledi. Anne olduktan sonra hayatın kendisini başka taraflara yönlendirdiğini kaydeden Yıldız, "Her zaman benim göz bebeğim ekran önü ve televizyon programcılığıydı. Şimdi tekrar diziyle alakalı bir gündem söz konusu. İnşallah yeni yayın döneminde televizyon dizisi için görüştüğüm ve prensipte anlaştığım bir proje var" dedi.

Dizideki rolüyle ilgili ipucu vermekten kaçınan ünlü sunucu, bundan sonraki hedefleriyle ilgili, "Öncellikle işimi çok severek yapıyorum. Ekran önünde olmak beni çok heyecanlandırıyor ve çok mutluyum. Türkiye' de şanslı insanların içerisinde olduğumu düşünüyorum. Çünkü sevildiğim bir iş yapıyorum, işimi yaparken çok heyecanlanıyorum. Önemli olan yaptığım işe güvenmem, inanmam ve heyecanlanmam. Onun dışın da dizi yada televizyon programcılığı fark etmez." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Magazin

Hülya Koçyiğit Kahramanmaraş Özlem Yıldız Şanlıurfa Kadın Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title